Читомо > Новини > Свіжа верстка: плани українських видавництв на 2017-й рік

Новини

Свіжа верстка: плани українських видавництв на 2017-й рік

17.01.2017 1 Автор:

2017 рік вже повноцінно перейняв права свого попередника, а це означає, що ялинкові прикраси давно сховали, кутю доїли та взялися до роботи. Українські видавці – не виняток. Вони вже активно працюють над книжковими новинками, купують права на переклади та вишукують свіжі рукописи українських майстрів слова. А в перерві між одним та другим видавці відкрили Читомо свої таємничі плани на прийдешній рік – а ми тепер радо ділимося ними з вами. Отож пишіть списки та готуйте гаманці!

ВИДАВНИЦТВО

Співзасновник «Видавництва» Ілля Стронґовський розповідає: «Найголовнішим цьогорічним планом є приїзд Анни Хьоґлунд на Книжковий Арсенал в травні 2017 року. Ба більше – презентації пройдуть не тільки в Києві, а ще й у Харкові та Львові. Це безпрецедентно для такого маленького видавництва, як ми, і ми вдячні за підтримку Шведській раді з питань культури. З нагоди приїзду Анни ми готуємо в друк ще одну її чудову книжку – «Про це розмовляють лише з кроликами», традиційно, в перекладі Юлії Юрчук. Це книга про високочутливу дитину, і тому авторка показує його в ролі милого і ніжного кролика, який дуже сильно переживає через все, що відбувається навколо нього, а також описує його родину, яка допомагає кролику пройти через усі негаразди».

15878880_1214723645230017_14920837_n

Другою важливою книгою для «Видавництва» стане «Майя та її мами» – спільна робота з Ларисою Денисенко, Машою Фоєю та за підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля разом з Анною Довгопол. Дівчинка Майя вчиться в класі з чудовими, але дуже різними дітьми зі своїми особливими родинами. Щирий текст Лариси у поєднанні з непересічними ілюстраціями Маші виводить цю книгу в ряд дуже важливого пласту дитячої літератури, яка взагалі не представлена в Україні. Вона – про відвертість, толерантність, любов, виховання й інші цінності, яких нам часто бракує.

15877913_1214723648563350_200153160_o

Третьою новинкою першого півріччя, уже анонсованою на Форумі видавців, стане перший том трилогії Вільяма Ґібсона «Кіберпростір». «Нейромант» – жанротворча, фундаментальна книга, і було б нерозважливо давати її українському читачеві без контексту. Тому в нашій команді не тільки блискуча перекладачка Ольга Любарська і редактор Олександр Стукало, але й науковий редактор Володимир Анохін і автор передмови Богдан Стасюк. Крім того, ми розраховуємо на втілення ще дечого, про що рано говорити навіть зараз», – ділиться секретами Стронґовський.

Візуально видання теж буде безпрецедентне. Спеціально для нього прекрасний шрифтовий майстер і друг «Видавництва» Віктор Харик локалізував свій шрифт Iceberg і розробив ексклюзивну ґарнітуру Ice-nine. Оформленням займається Ілля Стронґовський, а друкуватиме, як і решту видань «Видавництва», фамільна друкарня «Huss».

Читайте також інтерв’ю із засновником родинної друкарні Huss Костянтином Кожем’якою

VIVAT

Видавництво «Vivat» уже може похвалитися першою виданою книжкою у цьому році. В «Ілюстрованій енциклопедії асан» автори Валентина Малиновська й Ігор Ткачов знайомлять із системою динамічних і статичних вправ — асан і пранаям, — а також подані докладні описи техніки їх виконання. Тим, хто практикує йогу, запропоновані понад 200 фотографій, які допоможуть зрозуміти, наскільки точно і правильно виконується та чи інша дія.

yoga_ua

У видавництві найближчим часом вийде нон-фікшн для дітей від Кузька Кузякіна «Трошки біла чорна-пречорна книжка». Замість бути мудрою й розумною, ця книжка вийшла чорною-пречорною. Хоч і трішки білою. Розповідає вона цікавинки про природу чорного й білого кольорів, чорних дір, про абсолютно чорне Сонце, походження деяких українських топонімів, чорно-білі види тварин, прислів’я, зорові ілюзії, омоніми та багато іншого.

«Vivat» також анонсували інші видання, що планують видати протягом 2017-го року:

  • Ерін Морґенштерн «Нічний цирк»,
  • Мішель Фейбер «Книга дивних нових речей»,
  • Джон Ірвінг «Правила сидрового будинку»,
  • Філіпп Майєр «Син»,
  • Майкл Каннінгем «Години»,
  • Трумен Капоте «Інші голоси, інші кімнати».

Читайте також інтерв’ю із директоркою видавництва «Vivat» Юлією Орловою

#КНИГОЛАВ

Якщо торік видавництво активно працювало над художніми бестселерами від The New York Times, то 2017 рік стане для #книголав роком ділової та дитячої літератури. Мода на нон-фікшн дійшла й до цього видавництва, тому вже на початку нового року можна сміливо йти до книгарень по свіжу порцію самовдосконалення.

У 2017-му видавництво продовжуватиме тенденцію до видання важливих дитячих книжок – таких, що в дотепній та зрозумілій манері спонукають їх думати та аналізувати. Назви книжок, які вийдуть друком у #книголав, Читомо поки не назвали.

ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА

Керівниця відділу маркетингу Видавництва Старого Лева Оксана Зьобро розповіла про плани на 2017 видавничий рік: «Наступного року видамо Гемінґвея. Це – дуже важливий крок для нас, адже це буде перше в Україні видання його творів. Розпочнемо з The Sun Also Rises. Також потішимо читачів книжкою «Коханець леді Чаттерлей» Девіда Герберта Лоуренса з ілюстраціями творчої майстерні «Аґрафка» та у перекладі Соломії Павличко. Серед перекладної дорослої художньої прози будуть такі імена як Матіас Енар, Салман Рушді, Арундаті Рой, Халед Госейні, Сол Беллоу, Туве Янссон… До речі, вийде наступного року і нова книжка Генрі Марша. Варто чекати на неймовірно сильний і неочікуваний роман від Наталки Сняданко».

13557725_10153565376216426_647119894552709284_n-2

Видання роману «Коханець леді Чаттерлей» з ілюстраціями  творчої майстерні «Аґрафка», опубліковане іспансько-мексиканським видавництвом Editorial Sexto Piso Espa?a

У планах «Видавництва Старого Лева» на 2017 рік – вихід чотирьох книг Террі Пратчетта: «The Colour of Magic» (з підциклу «Рінсвінд»), «Equal Rites» (з підциклу «Відьми»), «Mort» (з підциклу «Смерть») та «The Truth» (поза підциклами). Перша книжка Пратчетта українською вийде у вересні. Оформлюватиме всю серію книг Творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин та Андрій Лесів).

Цікавих книжок для дітей буде не менше, ніж для дорослих –  продовження «36 і 6 котів» Галини Вдовиченко, «Хто проти суперкрутих» Аудгільд Сульберґ, «Джорджа» Люсі та Стівена Гокінґів, новинка від Джеремі Стронґа, «Родинна абетка» Мар’яни Савки, «Хто росте у саду» Катерини Міхаліциної, «Армстронг» Торбена Кульмана. А ще у березні вийде продовження нашої серії родинно-мистецької серії – «Шевченко від А до Я» (текст написав Леонід Ушкалов, а проілюструвала Анастасія Стефурак)».

Читайте також: Мар’яна Савка: Для успіху потрібна велика віра у свою справу

ОСНОВИ

Цього року «Основи» представить результат комплексного дослідження радянських монументальних мозаїк — англомовне видання Decommunised: Ukrainian Soviet Mosaics. Фотограф Євген Нікіфоров протягом трьох років подорожував Україною в пошуках найбільш цікавих творів мистецтва 1950-х — 1980-х років. У книзі представлено понад 500 унікальних фотографій мозаїк: зображень робітників, космонавтів, атлетів.

У видавнчому плані видавництва — переклад бізнес-книжки Матея Кешельовського та Ізабелли Кешельовської «Адміністратегія. Досягнення особистого успіху при управлінні публічною адміністрацією», у якій йдеться про досвід роботи адміністрацій в Польщі, у країнах Центральної та Східної Європи, а також новітні ідеї і передові практики з усього світу. Також в «Основах» з’явиться «Весна варварів» Йонаса Лющера. Історія з недалекого майбутнього про поїздку багатого швейцарського підприємця в Туніс, під час якої в Лондоні падає фунт та Великобританія заявляє про своє банкрутство. Поїздка завершується низкою страшних відкриттів, які приводять головного героя книги до психіатричної лікарні.

Серію Awesome поповнить видання про Одесу. На сторінках «Awesome Odesa» зібраний матеріал про основні історичні події, відомих і талановитих жителів, мистецтво, культуру, спорт, літературу, традиції і навіть улюблену вуличну їжу.

Читайте також: Богдана Павличко: Українській класиці потрібне нове дихання

NEBO BOOKLAB PUBLISHING

У прийдешньому році Nebo BookLab Publishing запланувало випуск різноманітних книжок, перекладів з традиційної китайської, німецької, норвезької, французької, іспанської та інших мов, як-от «Чи скучила за мною твоя борода» автора з Тайваню К.Т. Хао та італійського ілюстратора П. Доменіконі та незвично ілюстрована азійським художником Аке повість-казка Антуана Сент-Екзюпері «Маленький принц».

nebobooklab_covers201713

Запускаємо серію арт-детективів норвезького письменника Бьорна Сортленда «Таємниці Лондона», «Таємниці Нью-Йорка», «Таємниці Венеції», «Таємниці Луксора», а також переклад німецької письменниці Ельке Хайденрайх «Неро Корлеоне. Історія одного кота», проілюстрована відомим художником Бухгольцем Кінтом та серію «Міранда», присвячену видатним жінкам в історії (перші три книжки «Фріда», «Коко», «Амелія»).

Крім того, продовжимо серію «Книга про картину». Цього разу у центрі уваги всесвітньо відомий шедевр.
Готуються до виходу нові історії про Маєчку та її родину. Книга «Розшукується Зіна», проілюстрована Романою Рубан та «Маєчка» — Поліною Дорошенко.
Антологія поезії «Галерея чуття»  буде продовжена випуском, що збере під обкладинкою сучасних письменників.

ВИДАВНИЦТВО АНЕТТИ АНТОНЕНКО

Видавництво отримало ексклюзивне право на видання останнього роману Ісабель Альєнде «Японський коханець» (Isabel Allende, El amante japon?s) (2015) у перекладі Сергія Борщевського. Як повідомляє директорка видавництва Анетта Антоненко: «Російською мовою роман ще не вийшов, сподіваємось встигнути раніше нашого «братнього сусіда». Цією книжкою ми продовжимо знайомити українського читача з чилійською письменницею, ім’я якої стоїть в одному ряду з великими майстрами жанру «магічного реалізму» – Габріелем Гарсія Маркесом, Хорхе Луїсом Борхесом, Хуліо Кортасаром, Маріо Варгасом Льйосою».

aa 1

З’явиться і новий переклад Еріка-Емманюеля Шмітта «Концерт пам’яті ангела» (?ric-Emmanuel Schmitt, Concerto ? la m?moire d’un ange). «Я переконана, що за останні 10 років у Шмітта в Україні багато прихильників і кожна його наступна книжка українською ? це особистий подарунок видавництва читачеві. Можливо, у 2017-му Ерік-Емманюель Шмітт порадує нас ще чимось новим…», – розповіла Антоненко.

Видавництво анонсувало також переклад роману Каролін Ламарш «День пса» (Caroline Lamarche «Le Jour du chien») у перекладі Івана Рябчія. Головний герой – пес, як і в романі «Жуль» Дідьє ван Ковеларта (українською ось-ось побачив світ). Психологічний реалізм.

У квітні 2017 року завершується великий «мексиканський» проект – виходом двох книжок творчої спадщини Хуани Інес де ла Крус в перекладах Сергія Борщевського. Тираж буде безкоштовно поширено на іспаномовних кафедрах університетів України.

Продовжується «поповнення» в серії «Колекція театральна»:

  • у лютому на книжкових полицях з’явиться новодрук: Карлос Горостиса «Аероплани» (Carlos Gorostiza, «Aeroplanos») у перекладі Сергія Борщевського;
  • Тадеуш Ружевич «Поміж двома Картотеками» (Tadeusz R??ewicz «Pomi?dzy dwoma Kartotekami») у перекладі Лариси Андрієвської.

Українські автори теж не пасуть задніх. Любко Дереш завершує роботу над великим романом «Біжи й кричи». Вихід роману планується до Форуму видавців у вересні.

Читачів порадує новий роман Остапа Дроздова з таємничою назвою «№2», який з’явиться в книгарнях уже навесні.

Спільні плани з видавництвом «НІКА-ЦЕНТР» плани – науково-популярна література.

  • Тимо Айраксинен «ЩАСТЯ. Відверте і чітке бачення щастя і того, чому у нас його немає» (переклад з фінської);
  • Вольфґанґ Шивельбуш «Історія речей. Їхнє життя, витрачання і споживання» (переклад з німецької);
  • Даг Ейстейн Ендшьо «Секс та релігія. Від балу цноти до благословенного гомосексуалізму» (переклад з норвезької);
  • Арі Турунен «Всесвітня історія квітучих міст» (переклад з фінської);

Більшість книжок вийдуть до квітня на Книжковий Арсенал.

А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА

У 2017 році видавництво Івана Малковича готує подарунок для українських поттероманів – велике ілюстроване видання третьої частини «Гаррі Поттер та в’язень Азкабану» з ілюстраціями Джима Кея.

Також читачів чекає нова порціях свіжих дитячих видань:

  • Доповнене й оновлене видання «Бузиновий цар» Ліни Костенко з ілюстраціям Вікторії Ковальчук
  • «Дівчинка і бузковий вовк» у співавторстві Івана Малковича та Софії Ус
  • «Казки Андерсена» з ілюстраціями Катерини Штанко
  • «Вреднючка» Віри Літке з ілюстраціями Яни Гранковської
  • «Улюблені вірші – 3» з ілюстраціями найкращих графіків видавництва
  • «Велетень-себелюбець» Оскара Вайльда з ілюстраціями Владислава Єрка
  • «Золоторогий олень» Дмитра Павличка

Уже традиційно побачать світ нові видання відомої всім серії «УПА» (Українська Поетична Антологія» – цього року в ошатних палітурках з’являться вірші Ігоря Римарука, Володимира Сосюри, Павла Тичини, Дмитра Павличка та Михайля Семенка.

Для поціновувачів творчості Ліни Костенко заплановано «Вибране у 2-х томах» – опубліковані, нові та заборонені цензурою вірші, історичні романи та авторські коментарі.

 Читайте також: Книжкові підсумки 2016: версія українських видавців

 ARTBOOKS

  • Аннемарі Ван Герінґен «Коко та маленька чорна сукня»
  • Аґат Демуа, Венсан Ґодо «Великий переліт»
  • Роман Рубан «12 місяців з Борсуком»artbooks

Читайте також: Stiftung Buchkunst у Франкфурті: найкрасивіші видання 2016 року

 РІДНА МОВА

Видавництво планує продовжувати видавати книжки у започаткованих раніше серіях:

  • серія «Світовий бестселер рідною мовою» (зокрема, вийдуть такі книжки як «Привіт, це Чарлі, або Переваги сором’язливих» Стівена Чбоскі (переклад Артема Гусака, наклад 3000 прим.), «Коли Марні була поряд» Джоан Робінсон (переклад Володимира Чайковського, наклад 3000 прим.), «Хвиля» Тода Штрассера та «Світ очима кота Боба» Джеймса Бовена (переклад Володимира Панченка, наклад 3000 прим.) У цій серії у 2017 році планується 10 назв;
  • серія «НЕностальгія»: у перекладі Вікторії Прокопович вийдуть продовження історії про Манюню: «Манюня пише фантастичний роман» та «Манюня, ювілей Ба та інші хвилювання» (наклад 2000 прим.);
  • серія «Найкращі письменники Польщі»: на початку року побачить світ роман Зиґмунта Мілошевського «Безцінний» (переклад Юрія Попсуєнка та Марії Шагурі, 2000), а до Форуму видавців плануємо видати новий роман Януша-Леона Вишневського;
  • серія «18+»: вийдуть дві наступні частини трилогії Л. С. Хілтон «Маестра» (переклад Євгенії Кононенко, наклад 2000 прим.)

Абсолютно нова серія видавництва – комікси. Тут читачі отримають змогу придбати й освітні книги (наприклад, «Всесвітня історія у коміксах» Ларрі Гоніка (переклад Анатолія Хлівного, наклад 2000 прим.), і комікси Всесвіту DC (4 назви, тираж уточнюємо).

Продовження серії дитячих книжок «Шедеври дитячої літератури рідною мовою» (9 назв), «Класна класика» (13 назв), «Чемним діточкам» (4 назв). У 2017 році виходить також нова серія книжок – «Читаємо рідною мовою» (для діток від 6 до 12 років, 24 найменування, кожне по 3000 прим.)

Читайте також: Свіжий друк: новачки книжкового ринку України

ВИДАВНИЦТВО ЖУПАНСЬКОГО

«Видавництво Жупанського» анонсувало нову книжкову серію «AD ASTRA» – серйозна високо літературна фантастика. Перші три видання – це «Повне зібрання короткої прози Філіпа Діка у трьох томах», найвідоміша дилогія майстра сучасної hard sci-fi Пітера Воттса «Сліпобачення» та «Ехопраксія», а також епічний роман Дена Сіммонса «Терор», за яким Рідлі Скотт анонсував вихід свого серіалу у 2017.

15965382_1219443858147462_1136609240106724985_n

На черзі ще два томи прозових творів Говарда Лавкрафта та автобіографічні тексти Джорджа Орвела «Данина Каталонії» і «На дні Парижа та Лондона».

  1. Єдиний художній твір сера Вінстона Черчілля «Саврола» та його класичний історичний опус «Спогади про Другу світову війну».
  2. Магнум опус Томаса Пінчона («Веселка гравітації») та Вільяма Фолкнера («Галас і лють»).
  3. Поповнення серії «Лауреати Нобелівської премії» – «Щоб не загубитися в місті» Патріка Модіано.
  4. Праці Плутарха та мемуари Юлія Цезаря про війни з галами.

Читайте також: Олексій Жупанський про видання перекладів в Україні

YAKABOO PUBLISHING

Yakaboo Publishing протягом першого півріччя 2017 року планує видати 6 нових книжок. На початку лютого з’явиться Захоплива біографія Інґи Арвад, журналістки, актриси, «міс Данія 1931», кохання всього життя Джона Кеннеді. Адольф Гітлер вважав її еталоном краси, а ФБР підозрювало у шпигунстві. Автора Скотт Ферріс «Інґа» американські літературні оглядачі полюбили за лаконічний стиль, цікаві рідкісні факти та історичну достовірність.

16118505_1235083016607885_1896364431_n копіювати

Наприкінці лютого у видавництві з’явиться бізнес-бестселер Клейтона Кристенсена «Дилема інноватора», книжка, відзначена рейтингами Wall Street Journal, Business Week и New York Times. Її автор – професор Гарвардської школи бізнесу. Поєднуючи ґрунтовний науковий підхід з цілком простим і зрозумілим для широкої аудиторії викладом, Кристенсен розповідає, чому навіть великі компанії можуть стати банкрутами, як правильно застосовувати новітні технології, щоб досягти успіху у бізнесі.

Весною Yakaboo Publishing видасть три книжки. Перша – «Всесвіт на долоні» Кристофа Ґальфара про сучасну астрофізику. Науково-популярне видання від учня та співавтора Стівена Хокінга у зрозумілий для непрофесійної аудиторії спосіб пояснює складні ідеї, пов’язані із часом і простором.  «Три сили» Ему Чуа, Джеда Рубенфельда – універсальна книжка про те, чому певні національні та релігійні меншини швидко досягають успіху (фінансового і кар’єрного), і яким чином вони набувають і втрачають ці переваги.

Ще одна весняна новинка – «Ефект Люцифера. Чому хороші люди роблять жахливі вчинки» Філіпа Зимбардо. Дуже детальна розповідь про Стенфордський експеримент (т.зв. «Стенфордський тюремний експеримент», 1971 року) безпосередньо від організатора, психолога Філіпа Зімбардо. До оповіді на основі своїх тодішніх щоденникових записів, розшифровки відеозаписів та інтерв’ю з в’язнями і наглядачами, Зімбардо доповнив пізнішими дослідженнями насильства у закритих спільнотах – геноциду в Судані та знущань у в’язниці в Абу-Ґрейб.

На початку літа у видавництві з’явиться книжка Стівена Сломена і Філіпа Фернбаха «Ілюзія знання» про те, як працює наш мозок, інтелект і те, що робити людині з її унікальними знаннями і колективним невіглаством.

Читайте також інтерв’ю з директоркою Yakaboo Publishing Оксаною Форостиною

НАШ ФОРМАТ

Курс на 2017 рік традиційно для «Нашого Формату» спрямований на  ділову літературу та нон-фікшн. Нині активно триває робота над «Чорним лебедем» Насіма Талеба, книжкою Деніела Канемана «Мислення швидке й повільне» та «Інноваторами» Волтера Айзексона. Читачі зможуть прочитати книжки про відомі компанії: Starbucks, Nike і Toyota. У роботу підуть біографії Ейнштейна та Рокфеллера. Звісно ж, планується переклад українською інших творів Айн Ренд.

Одна з важливих цілей 2017 року — запуск лекторію «НФ». Лекції, семінари, дискусії на книжкові та довколокнижкові теми, але в першу чергу — це навчання фахівців видавничої галузі.

КМ-БУКС

«Видавнича група КМ-Букс» потішить читачів трьома виданнями книг бізнесмена, політика та президента США Дональда Трампа. Вже на початку лютого українською вийде легендарна книга – «Мистецтво укладати угоди» («The art of the deal»), до перекладу також готуються «Think Like a Billionair» («Думай як мільйонер»), «How to get rich» («Як стати багатим»).

51+B8cqHZ8L

Весною видавці презентуватимуть в рамках Мистецького Арсеналу книжку «Війна з Росією» генерала Річарда Ширреффа (старший офіцер Британської армії). Презентація відбудеться за участі автора. У детальному сюжеті, який базується на досвіді Річарда Ширреффа у військовій тактиці та стратегії, автор викладає найбільш ймовірний розвиток подій з боку Росії для розширення свого впливу у світі.

51zS67PDMbL

А також видавництво готується до приїзду американської письменниці Елізабет Страут, книги якої вийшли на передодні нового року («Олівія Кіттеридж» та «Мене звати Люсі Бартон»).

Для любителів фентезі та містичних історій КМ-Букс підготувала 5 книг володаря численних нагород, автора книг, визнаних бестселерами №1 за версією «New York Times» – Ніла Геймана. «Обережно, тригери!» та «Книга кладовища» вийдуть наприкінці січня. В планах до кінця року видавництво також планує видати: «Американські боги», «Зоряний пил», «Небудь-де».

geiman

З художньої літератури видавництво підготувало читачам роман «Амстердам» Ієна Мак’юена, який наприкінці січня появиться у вільному доступі. Це трагікомедія про чоловічу дружбу та життєві цінності, яку критики оцінили як мудру притчу про мораль і культуру нашого часу. Іноземні ЗМІ  описували цей роман як «нещадну історію про механізми влади і преси, а також про втрату всіх людських цінностей».

Художня література:

  • «Пожежник» – Джо Гілл
  • трилогія «Південний округ» – Джефф Вандермеєр
  • продовження трилогії «Картковий будинок» – Майкл Доббс
  • продовження трилогії «Облудні сосни» та «Темна матерія» – Блейк Крауч
  • «Танок з драконами» – Джордж Р.Р. Мартін
  • «Загублена» та «Темні плями» – Ґіліян Флінн
  • «На схід від Едему» та «Подорож із Чарлі» – Джон Стейнбек
  • «Притча» та «Порушник праху» – Вільям Фолкнер
  • «Сендвіч з шинкою» та «Жінки» – Чарльз Буковскі
  • «Маленьке життя» – Ханья Янагіхара

Окрім перекладних видань, КМ-Букс приділяє багато уваги і вітчизняним письменникам. Редакція сучасної української літератури готує до друку багато романів та збірок оповідань як вже відомих українських авторів, так і початківців. Серед таких видань збірка «Люди як люди» (О. Захарченко, Я. Дубинянська, І. Гентош, Ю. Смаль, Галина Ів), «Моя бабуся спала з Саган» (Міла Іванцова), «Кімната» (Марина Смагіна), продовження серії «Відкрий світ» (Аріадна Войтко, Віта Гончарова-Ямборова, Олена Ящук-Коде), детективи від Наталії та Валерія Лапікурів та Наталки Доляк, та багато іншого.

Науково-популярні видання та бізнес-література:

  • «Під три чорти турботи!» – Річард Бренсон
  • «Становлення Стіва Джобса» – Брент Шлендер, Рік Тетцелі
  • «Зимова фортеця» – Ніл Баскомб
  • «Зброя, мікроби і сталь» – Джаред Даймонд
  • «Брати Райт» – Девід Маккалоу

Видання для дітей:

  • «Кінь та хлопчик.Книга 3» продовження серії «Хроніки Нарнії» – Клайв Стейплз Льюїс
  • «Малий мільярдер», «Щурбургер» – Девід Вольмс
  • «Друга планета. Три грані часу» – Анатолій Дімаров
  • «Магічний тунель» та «Снігова принцеса» – Георгій Почепцов
  • Серія художніх та пізнавальних книжок «Collins Big Cat»

ТЕМПОРА

У планах на 2017 рік продовження серії «Наші 20-ті» (зокрема, зараз йде робота над антологією фантастики 20-х років «Атом у запрязі»), уже в роботі новий роман Владислава Івченка (назву поки що тримають в секреті), нові проекти з Валерієм Примостом, а також видання з філософії, та економіки.

Читайте також: «Гравці є, немає гри»: чим ділилися видавці у Школі книжкового бізнесу

КОМОРА

У 2017 році видавництво «Комора» буде презентувати читачам видання:

  • Оксана Забужко «Шевченків міф України: Спроба філософського аналізу»
  • Вацлав Гавел «Промови та есеї»

Blank vector white book cover template.

  • Їржі Гаїчек «Риб’яча кров»
  • Яцек Денель «Матінка Макрина»

Читайте також уривок з книжки Вацлава Гавела «Промови та есеї»

ЧАС МАЙСТРІВ

Початок 2017 року пройде разом з такими дитячими новинками:

  • Джеймс Крюс «Тім Талер,або Проданий сміх» (українською)

tim-taler-3d

  • Анна Коршунова «Комп і компанія» (українською та російською)
  • Ярослав Яріш «Самійло» (українською та російською)
  • Алла  Потапова «Молочний  зуб  Дракона  Тишка» (українською та російською)
  • Юрій Нікітінський «Будинок двірників» (українською та російською)
  • Наталія Гузєєва «Кохання та 17 страждань Петрика П’яточкіна»
  • Анастасія Шевердіна «Крамниця щастя» (українською та російською)

 Читайте також: «Тобі Лолнесс»: прогулянка із задоволенням і не без моралі

КЛУБ СІМЕЙНОГО ДОЗВІЛЛЯ

«КСД» продовжить вдовольняти українських читачів свіжими перекладами:

  • Харукі Муракамі «Безбарвний Цкуру Тадзакі та роки його прощі»,ksd_Murakami-2
  • Френк Герберт «Дюна»,
  • Чак Поланік «Бійцівський клуб – 2» (графічний роман),
  • Мігай Чиксентмігаї «Потік. Психологія оптимального досвіду»,
  • Ірвін Ялом «Ліки від кохання»,
  • Річард Докінз «Егоїстичний ген»,
  • Чарлз Дахіґґ «Кмітливіше, швидше, краще. Секрети продуктивності в житті та бізнесі»,
  • Малколм Гладуелл «Спалах! Сила несвідомих думок, або Як не заважати мозку приймати рішення»,
  • Майкл Льюїс «Заколот на Уолл-стрит» (покладено у основу фільму «Гра на пониження»),
  • Г’юберт Селбі-молодший «Реквієм по мрії»,
  • Емма Клайн «Дівчата»,
  • Артур Гейлі «Готель» та «Аеропорт»,
  • Брюс Кемерон «Життя і мета собаки»,
  • Ренсом  Ріггз «Оповіді дивних» (збірка казок та легенд за мотивами трилогії «Дім дивних дітей»),
  • Пола Гоукінз «Into The Water» (від авторки «Дівчини у потягу»),
  • Сесілія Ахерн «Lyrebird»,
  • Марк Фрост «Таємнича історія Твін Пікс».

Читайте також: Іван Лопатченко: Книжці легше потрапити в телеефір, ніж у друковане видання

НОРА-ДРУК

Директорка видавництва Елеонора Сімонова поділилася з Читомо планами: «Будуть нові детективи – Андрія Кокотюхи, Олексія Волкова і, на радість поціновувачам Кріса Тведта, ми купили права на його новий роман із серії про улюбленого героя Мікаеля Бренне». Також видавництво купило права на книжку французької авторки Мейліс де Керангаль та планують купити права на твори кількох англійських й італійських авторів і продовжити серію «Біографії». Також планується вихід свіжих перекладів:

  • Марта Хол Келлі «Бузкові дівчата» (GoodReads Choice Awards-2016 як найкращий історичний роман),
  • Франческа Меландрі «Ева спить»

DISCURSUS

Вже на початку 2017 року «Discursus» випустить в світ дві новинки:

  • «10 успішних українських брендів» – це історії українських компаній та інших видів успішної реалізації, що почали працювати в час незалежності Україні і вже досягли вершин у своїх галузях. Ще важливий нюанс – вони не просто стали одними з перших, а зробили це чесно й нині можуть розповісти про свій шлях в деталях.
  • любовний роман Маргарити Сурженко «Квартира київських гріхів».

dyskursus

А нова видавнича гілка «Брустури» представить представить найповнішу на сьогодні книгу прози Василя Портяка «Охоронителі Діви».

Читайте також блог директора літературної агенції «Discursus» Василя Карп’юка

СМОЛОСКИП

  • Володимир Тиліщак «1930. УРСР повстання»
  • «Світ про Україну та українців / упор. Василь Кирилич
  • «Муза і чин Остапа Луцького» / упор. В. Деревінський, Д. Ільницький, П. Ляшкевич, Н. Мориквас
  • Валер’ян Підмогильний «Вибрані твори»
  • «Крути: збірка у память героїв Крут», 2 видання
  • Олег Рарицький «Партитури тексту і духу» (Художньо-документальна проза українських шістдесятиків)
  • Архів Розстріляного Відродження (2 том)

smoloskyp

САММІТ-КНИГА

Видавництво анонсувало вихід найближчим часом кількох книжок:

  • ілюстрована історія українського кінематографу «Кіно, народжене Україною»
  • «П’ятнадцять перлин шахової корони» Петра Марусенка
  • історичний роман «Загадка гробниці» Миколи Хомича.

ФОЛІО

До планів видавництва на прийдешній рік ввійшли і романи світової класики, й свіжі українські тексти, і навіть книги відомих політичних діячів.

folio

  • Михаїл Саакашвілі «Відродження сили» (українською)
  • Жан Монне «Спогади»
  • Йозеф Геббельс «Щоденник»
  • Анастасія Мельниченко «#Янебоюсьсказати»
  • Данило Яневський «Проект Україна». Архітектори, виконроби та робітники» Кн.1, Кн.2, Кн.3
  • Андрій Кокотюха «Втікач з Бригідок», «Офіцер із Стрийського парку»
  • Теодор Драйзер «Фінансист», «Титан», перша та друга частини знаменитої «Трилогії бажання», «Сестра Кері»
  • Френсіс Скотт Фіцжеральд «По той бік раю», «Прекрасні й приречені»
  • Мирослав Дочинець «Мафтей»
  • Марина та Сергій Дяченки «Страта»
  • серія книг «Митці на прицілі»
  • Сергей Плохий «Казацкий миф. Происхождение словянских наций»
  • Ян Валетов «1917 или дни отчаяния», «Ничья земля»
  • Бернхард Шлінк «Читець»
  • Михайло Булгаков «Майстер і Маргарита» (українською)
  • Беніто Муссоліні «Моє життя»

 Чільне зображення – ілюстрація Dale Edwin Murray / timeshighereducation.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. 17.01.2017 в 4:36 pm

    Гарна підбірка, але не вистачає книг Фабула та КМ-Букс!

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe