Читомо > Новини > Рукопис маркіза де Сада став національним надбанням Франції

Новини

Рукопис маркіза де Сада став національним надбанням Франції

23.12.2017 0 Автор:

Рукопис «120 днів Содому» маркіза де Сада визнали національним надбанням Франції. Про це повідомляє видання Ouest France.

Роман 1785 року маркіза де Сада про його перебування у Бастилії вилучили з аукціону, про що повідомив організатор торгів Клод Агюнт. Міністерство культури Франції запропонувало почати переговори аукціонному дому Aguttes, де робота виставлена на торги, щодо придбання рукопису за міжнародною ринковою ціною.

Маркіз де СадЗображення opacity-zero.fr

Щоб запобігти вивезенню з країни історичних документів, окрім роману «120 днів Содому», національним надбанням визнали також «Маніфести сюрреалізму» Андре Бретона. Вартість рукопису маркіза де Сада оцінюють у 4-6 млн євро, двох «Маніфестів сюрреалізму» Бретона – у 4 млн євро.

Читайте також: Алхімія стародрука, або Слідами офіційних досліджень

Зображення ouest-france.fr

Манускрипт «120 днів Содому, або Школа розпусти» — це 12-метровий сувій. В основі сюжету — історія чотирьох заможних злочинців, які заради сексуального задоволення вбивали і убивали своїх жертв, через що був заборонений у багатьох країнах. Сам де Сад вважав, що рукопис зник під час взяття Бастилії 14 липня 1789 року. Роман не був надрукований до ХХ століття.

Читайте також: Цілком таємно: приховані бібліотеки світової історії

Чільне зображення ouest-france.fr

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe