Читомо > Новини > Лауреат Нобеля Ішіґуро Кадзуо випустить манґу

Новини

Лауреат Нобеля Ішіґуро Кадзуо випустить манґу

11.12.2017 0 Автор:

Лауреат цьогорічної Нобелівської премії з літератури, британський письменник японського походження Ішіґуро Кадзуо спробує себе у жанрі коміксів манґа. Про це він заявив на прес-конференції у Стокгольмі.

Наразі Ішіґуро веде переговори з американською видавничою компанією.

«Часто буває, що письменник замикається на чомусь одному, але я вважаю, що дуже важливо співпрацювати з різними людьми і розвивати уяву», — сказав він.

Ішіґуро Кадзуо народився в 1954 році в Нагасакі, Японія. У 1960 році переїхав з родиною в місто Гілфорд в британському графстві Суррей. Отримав бакалаврську ступінь з англійської мови та філософії, а також ступінь магістра мистецтв. З 1982 року є громадянином Великобританії. Нобелівською премією відзначений, як письменник, «який в романах великий емоційної сили розкрив безодню під нашим ілюзорним відчуттям зв’язку зі світом». Українською перекладена одна книжка автора «Не відпускай мене» завдяки Софії Андрухович, яка вийшла 2016 року у Видавництві Старого Лева.

Манґа — японський різновид коміксів — чудернацькі малюнки, також може називатися комікку. Вона визнана і як форма образотворчого мистецтва, і як літературне явище. Існує безліч творів різних жанрів та тем: пригоди, романтика, спорт, історія, гумор, наукова фантастика, жахи, еротика та інші, розраховані на різні вікові групи, стать тощо. Майже вся манґа малюється та видається чорно-білою.

Читайте також: Не відпусти нас, Кадзуо Ішіґуро, 113-тий нобелівський лауреате

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe