Читомо > Новини > Відвідувачі про фестиваль фантастики LiTerra Con

Новини

Відвідувачі про фестиваль фантастики LiTerra Con

03.11.2015 0 Автор:

Днями в Києві відбувся Другий міжнародний фестиваль фантастичної літератури та уявних світів LiTerra Con. Примітною особливістю подібних заходів є колоритна публіка, якої не зустрінеш на Форумі чи Книжковому Арсеналі. Читомо розпитало фанатів фантастики про заходи, гостей та й загалом враження від цьогорічного LiTerra Con.

Юрій

CL_6

Ми приїхали із Сум. По суті, мене привезла дружина, вона фанатка Олександри Рудої та Ольги Громико. Я приїхав більше за компанію. Але я знайшов дуже цікаві теми для себе, наприклад, лекція про «Зоряні війни». Загалом це схоже на екскурсію в субкультуру письменників, авторів. Тут дружня атмосфера, при чому кожен може поговорити, з ким хоче, і абсолютно ніякого дисонансу це не викличе. Такі заходи варто проводити не лише на всеукраїнському рівні у Києві, але й на регіональному рівні.

Читайте також: Фентезі по-українськи від Володимира Єшкілєва

Анна

LC_1

Я щойно відвідала лекцію, на якій розповідали про помилки авторів-початківців. Це було дуже цікаво для мене, тому що я зараз починаю писати історію.

Олександра

LC_2

На LiTerra Con я вже другий день. Беру участь у проекті NaNoWriMo (National Novel Writing Month — ред.) — це національний місячник написання роману, який діє по всьому світі. І оскільки ми цікавимось зустрічами з письменниками, літературою, то, звичайно, такий фестиваль оминути не могли. Мені дуже сподобалась лекція Андрія Валентинова про Вія, практикум зі створення фантастичних тварин і сьогоднішня лекція про соціальну фантастику. Я думаю, що кожен, хто сюди прийшов, знайшов щось для себе.

7 причин відвідати фестиваль фантастики LiTerra Con

Костянтин

LC_3

Я майже все життя є фанатом фантастики. Своє перше фантастичне оповідання я прочитав у п’ять років. Це був «Привид V» Роберта Шеклі. Зараз хочу потрапити на зустріч із Генрі Лайон Олді (українські письменники-фантасти з Харкова Дмитро Громов і Олег Ладиженський – ред.).

Олена

LC_4

Сьогодні дуже багато майстер-класів для молодих авторів, і це дуже цікаво – поспілкуватися з іншими авторами, можна одягти дивний костюм, і всі тебе зрозуміють. Взагалі цей фестиваль – дуже гарне місце, щоб відпочити, посміятися і дізнатися щось нове. Мені дуже подобається, що тут розповідають і про фільми, показують короткометражки. Я часто буваю на книжкових виставках, але на кожну лекцію приходиш – знаходиш для себе щось нове. Ніби вже все чув, все знаєш, але ні, є щось нове.

Анна Похно

LC_5

Я тут була всі дні, а кіт Арчибальд – два. Я на фестивалі презентувала свою книгу і мала з видавцем доповідь про те, як в Україні публікувати російськомовну літературу. Попит на таку літературу є, а робити це насправді проблемно, і часто письменники, не знайшовши можливостей, звертаються до російських видавництв, і стають російськими авторами.

Кіт – це метафора тексту. Він присутній на усіх моїх презентаціях. На фестивалі я ходила на майстер-класи до інших авторів, було неймовірно цікаво.

Підготували Анастасія Трепитьон і Василина Булик

Фото Анастасії Трепитьон, чільне зображення: Костянтин Кащенко via Vkontakte

Читайте також: Kyiv Comic Con – простір для таких же божевільних, як і ти

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe