Читомо > Новини > 12 найочікуваніших бізнес-подій Франкфуртського книжкового ярмарку

Новини

12 найочікуваніших бізнес-подій Франкфуртського книжкового ярмарку

25.09.2017 0 Автор:

10 жовтня розпочнеться Франкфуртський книжковий ярмарок. Це буде перший, «закритий» день, який відкриє Франкфуртський бізнес-клуб — блок подій, що з’явився тут лише декілька років тому й об’єднав безліч професійних подій, перетворившись на окрему й досить привабливу зону для професійної аудиторії. Серед тематичних конференцій та численних заходів — зустрічі з директорами й засновниками провідних світових компаній, бізнес-сніданки, панельні дискусії, індивідуальні консультації та окремий блок «Frankfurt Meets The World». Перед поїздкою у Франкфурт Читомо складає графік подій для обов’язкового відвідання.
.

10 жовтня, вівторок

Конференція РИНКИ: «Зміни: погляд на 360 градусів»

Business Club Conference THE MARKETS
«Change – a 360-degree view» In cooperation with Publishing Perspectives

Безымяsdsdнный

  • 9.00 – 13.30

Щорічна бізнесова конференція THE MARKETS — одна з найбільш очікуваних подій Франкфуртського книжкового ярмарку, організована у співпраці з нью-йоркським виданням Publishing Perspectives. Цьогорічною фокус-темою THE MARKETS є «Зміни: погляд на 360 градусів» (Change: A 360-Degree View). У полі зору учасників конференції — видавничі кейси Франції, Індії, Південно-Східної Азії, Великобританії та США.

Також цьогорічна конференція THE MARKETS стане майданчиком для дискусії про роль жінки у видавничому бізнесовому середовищі. П’ять успішних лідерок поділяться власними думками про роль жінки у сучасній видавничій індустрії.

Відомий літературний агент Ендрю Віллі з Нью-Йорка відкриватиме конференцію з доповіддю про вплив політики Дональда Трампа на видавничу справу, а також директор Nielsen Book Research International Андре Брідт з 30-хвилинною доповіддю про основні видавничі тренди у світі: про останні зміни у сферах друку й діджиталу, про «довгостратегічність» дитячої та підліткової книги на ринку, про ситуацію з Amazon.

Читайте також: THE MARKETS-2017: тренди і цифри, жінки у видавничому бізнесі, англомовні ринки

 .red_line.

Конференція з авторських прав «Зміни як нова константа: погляд на Східну Азію, аудіо та як бути в центрі уваги»

Frankfurt Rights Meeting «Change is the new constant: A close-up on East Asia, audio, and creating a buzz»

header_980x210_buchmesse_2017_rights_meeting_en_62409

  • 14.00 – 17.00

Уже традиційний і цьогоріч 31-ий міжнародна конференція з авторських прав Frankfurt Rights Meeting на цей раз обіцяє зміни у форматі проведення. Завдяки новому формату організатори обіцяють ще більше професійних дискусій, обміну досвідом та інформацією, розширення міжнародної співпраці. Основна увага буде зосереджена на тих напрямках видавничого ринку, де відбуваються великі зміни. У фокусі події — японський досвід ліцензування, міжнародний аудіоринок та роль каналів соціальних медіа в торгівлі правами.

Серед спікерів –  генеральна директорка компанії Storyside Гелена Густафссон зі Швеції, яка представить огляд міжнародного ринку аудіо-видань; заступниця директора з прав та ліцензування у John Wiley & Sons Кейт Сонг розповість про підйом на китайському аудіоринку; директор з продажів та маркетингу Кіліан Кіслінг з Німеччини представить історію успіху німецького аудіоринку  та інші.

 .red_line.

11 жовтня, середа

Панельна дискусія «Романтика – у чому тут бізнес?

Panel «Romance – where is the business?»

hearts-animal-print-red-small-pattern-texture

  • 11.30 – 12.30

Романтична література охоплює всі жанри, всі періоди, всі стилі. Художню літературу такої тематики читають люди різного віку, а книжки продаються мільйонними накладами. Про секрет успіху любовних видань як масштабний бізнес розкажуть міжнародні експерти Керол Ріттер з Romance Writers of America, авторка бестселерів Кетрін Тейлор, директорка з прав Джекі Дінас та видавець Андреа Флорес.

 .red_line.

Розмова з CEO з Ґійомом Дервю

CEO Talk with Guillaume Dervieux (Albin Michel)

free-childrens-book-vector-icons-1

  • 14.00 – 15.00

Подія про стратегічні міжнародні події у видавничій справі охопить теми значущості книжок та видавців у сучасному світовому контексті конкуренції у ЗМІ, а також трансформація аудиторії та їхніх культурних практик.

Робоча дискусія буде представлена ??The Bookseller від імені Великобританії, Livres Hebdo (Франція), з Bookdao (Китай), buchreport (Німеччина), PublishNews (Бразилія) та Publishers Weekly (США). Дискусію очолить Рюдігер Вісбенберт, який представить світовий рейтинг видавничої справи 2017 року, і його відкриє директор Франкуртського  книжкового ярмарку Юрген Боос.

Читайте також: Франкфуртський книжковий ярмарок: головні акценти події

 .red_line.

Франкфурт і світ: Південно-Східна Азія: створення й читання дитячих книжок

Frankfurt Meets The World «South East Asia: children’s book production and consumption»

42-64130781_wide-f06a996133ac07e244000d0438ba34d6c6d6510e

  • 16.15 – 17.30

Дитячі видання продовжують розвиватися в усьому світі, зокрема в країнах Південно-Східної Азії. Під час події обговорять книжки в епоху ґаджетів, YouTube, WeChat тощо. Видавці з усієї Південно-Східної Азії на Франкфуртському книжковому ярмарку розкажуть про труднощі співпраці із Заходом, конверсію медіа, ділових партнерів та збільшення прибутків від бізнесу. Серед учасників події – віце-президент з розробки продуктів Adarna House Ані Роза Альмаріо, віце-президентка з розвитку бізнесу Франкфуртського книжкового ярмарку Клаудія Кайзер, керівниця відділу навчальних книг Kanisius Publishing House Еммі Лестарі та інші.

 .red_line.

12 жовтня, четвер

Бізнес-сніданок «Наше бачення індустрії: комунікація з новими гравцями»

Business Breakfast «Our vision for the industry: networking for newcomers»

vector-lectern-speech-background

  • 9.00 – 10.00

Франкфуртський книжковий ярмарок нагороджує молоді інноваційні таланти у семи країнах у співпраці з відповідними галузевими журналами.

Саме тут провідні гравці світового видавничого ринку зустрічаються, тиснуть один одному руки та обмінюються секретами успіху. Під час бізнес-сніданку за кавою своє бачення медійної та книжкової галузі з аудиторією обговорюють новачки. Участь у події візьме Ерін Кокс (директор з розвитку бізнесу Publishing Perspectives).

 .red_line.

Відкрите інтерв’ю Publishing Perspectives «До маніфесту міжнародного авторського права у книговиданні»

Publishing Perspectives Talk «Toward a copyright manifesto for international publishing»

Copyright-56a830573df78cf7729ce504

  • 10.30 – 11.15

Під час події від  Publishing Perspectives директор з міжнародних зв’язків Copyright Clearance Center Майкл Хілі та інші основні гравці на світовій арені авторських прав виділять найактуальніші загрози для цієї сфери та обговорять роль захисту авторських прав як важливого сектору креативної економіки для видавців.

Серед спікерів — головний редактор Publishing Perspectives Портер Андерсон, генеральна директорка та генеральна секретарка  International Federation of Reproduction Rights Organisations Кароліна Морган, директорка з європейських та міжнародних питань B?rsenverein des Deutschen Buchhandels Джессіка Сенгер та інші.

Читайте також: Франкфуртський книжковий ярмарок: де варто було б бути

 .red_line.

Панельна дискусія «За зачиненими дверима — як працює журі літературних премій»

Panel «Behind closed doors – how literary award juries work»

trophy-and-awards-vector-icons-badges-set

  • 11.30 – 12.30

Ми всі знайомі з поважною Гонкурівською премією із Франції, набагато більш пізньою Німецькою книжковою премією та багатьма іншими конкурсами у багатьох частинах світу. Преса прославляє авторів, їхні романи стають бестселерами, а права перекладу продаються у багатьох країнах світу. Але як судді досягають своїх далекосяжних рішень? Чотири міжнародні члени журі пропонують нам зазирнути за куліси чотирьох престижних премій: П’єр Асулун (Prix Goncourt), Катя Гассер (German Book Prize), Зейнеп Орал (European Union Prize for Literature) та Едмунд Вей (Epigram Books Fiction Prize).

 .red_line.

Франкфурт і світ «Нові тренди торгівлі правами в Китаї»

Frankfurt Meets The World «New trends in copyright trading in China»

china-books

  • 15.00 – 16.00

Видавці з усього світу активно продають права китайським колегам, а динаміка цих торгів постійно зростає. Китайські видавці ж пропонують купувати менше і продавати більше. Такий заклик призвів до гарячих дискусій серед міжнародних видавців. Але що дійсно відбувається? Про нові тенденції у торгівлі авторським правом у Китаї розкаже директор з продажів та маркетингу Пекінського міжнародного книжкового ярмарку Цзяан (Джейсон) Юань.

 .red_line.

13 жовтня, п’ятниця

Бізнес-сніданок «Літературні фестивалі: міжнародне свято»

Business Breakfast «Literary festivals: a worldwide celebration»

book-fairs-festivals-events

  • 9.00 – 10.00

Незалежно від того, чи присвячується кримінальній літературі, поезії або коміксам, незалежно від країни чи міста – літературні фестивалі стають все більш популярними. Троє дуже різних творців фестивалів з Німеччини, Іспанії та Канади розкажуть за ранковою кавою про досвід організації книжкових подій.

Спікерами стануть директор Quebec Comic Festival Томас Луї Кот, співзасновник та креативний директор Harbour Front Literature Festival Ніколаус Хансен та менеджер з питань виконавчої та адміністративної діяльності Аласне Мартін Гойкоіксті Bilbao International Literature Festival.

 .red_line.

Франкфурт і світ «Бразилія, країна в русі: інновації у книговиданні»

Frankfurt Meets The World «Brazil, a country on the move: innovation in publishing»

brazil-cover

  • 16.00 – 17.30

Презентація інноваційних проектів, які змінюють способи виробництва, друку, продажу та реклами книжок у Бразилії. Про кейси видавничого сектору, найбільшу соціальну мережу для читачів та молодих бразильських професіоналів для подальших ділових можливостей розкажуть віце-президент Франкфуртського книжкового ярмарку із розвитку бізнесу у Південній Європі та  Латинській Америці Маріфе Бойкс Гарсія, засновник і партнер #coisadelivreiro® Бруно Мендес, партнер та керівник медіа #coisadelivreiro® Андре Палме.

Читайте також: Франкфуртський ярмарок: тренди книжкового та виставкового дизайну

 .red_line.

14 жовтня, субота

Гостьовий захід: Жінка знає: «Шанси на перехідному етапі. Імпульси та рефлексії»

Guest Event: Women in the Know «Chances in transition. Impulses and reflexions» Keynote, Panel and Get-together

business-superwoman-time-management-vector

  • 17.00 – 19.00

Асоціація німецьких жінок-підприємців (VDU) організовує цю ексклюзивну подію з 2016 року. Цього року під час заходу обговорять «Можливості перехідного періоду», зокрема глобальні зміни, які впливають не тільки на видавничу галузь, але і на всі галузі економіки, робочої сили та суспільного життя. Учасники зможуть долучитися до події у форматі запитань-відповідей та неформального спілкування.

Усю програму дивіться тут

Катерина Котвіцька, Ірина Батуревич

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe