Читомо > Новини > Організаторів фестивалю «FanSchool» вигнали з приміщення

Новини

Організаторів фестивалю «FanSchool» вигнали з приміщення

10.08.2014 0 Автор:

9 серпня сталося декілька прикрих і несподіваних подій: благодійний лекторій-фестиваль «FanSchool» передчасно закрили, а проект  «Букмоль» вигнали з клубу за місцем проживання «Парус», що на вул. Андріївській 8-12 Подільського району Києва.

«Ми працювали там на підставі угоди про взаємодію між державним клубом та засновниками «БФ» ЄУСІ», яка, відповідно до рішення Круглого столу «Клуб за місцем проживання як осередок соціально-педагогічної роботи  в громаді, безпечне середовище для дітей, підлітків, молоді»  від 22 травня 2012 року, дозволяє реалізацію спільних соціальних проектів та заходів у приміщеннях державних клубів. У 2013 році члени організації «БФ»ЄУСІ» зробили частковий ремонт у клубі (пофарбували стіни, оновили електропроводку, обладнали туалет, поциклювали паркет, закупили меблі, канцелярські товари, іграшки та книжки) і запросили літературний клуб «Букмоль» проводити там читання дітям (перше заняття відбулося 13 травня 2014 року)», – йдеться на сайті «Букмолю».

Читайте також: Галя Глодзь під час FanSchool про еволюцію фентезі

Задля того, щоби зробити клуб популярним серед жителів району та безпечним для відвідування, організатори вирішили проявити ініціативу та з 1 по 9 серпня організували благодійний лекторій-фестиваль «Fanschool» («Школа фантастики»), кошти від якого планували витратити на облаштування простору в клубі та території біля нього.

run

«Аби провести лекторій-фестиваль, ми отримали дозвіл від благодійної організації «БФ»ЄУСІ», заручилися підтримкою  ТМ «Caparol», поліграфії «Арт-графіка», запросили художника,  лекторів, вклали власні зусилля, час і матеріальні ресурси. Протягом лекторію-фестивалю ми влаштовували безкоштовні кінопокази та організували виступ музичного гурту «R?n» для всіх охочих, дітей і дорослих, не зацікавлених лекціями та дискусіями», – повідомляють букмолівці.

10599283_1468670233385051_1282904012675681866_n

Під’їзд до фестивалю

10334393_1464002190518522_5890025640259365320_n-1

Під’їзд під час фестивалю

Також вони стверджують:

«Ми не мали на меті негативно впливати на функціонування клубу «Парус», який у період з 1 червня по 31 серпня був на канікулах (наскільки ми зрозуміли, у зв’язку з тим, що педагог-організатор клубу перебувала на двомісячному лікарняному).
Ми не планували привласнювати, захоплювати чи приватизувати саме приміщення.
Ми не вимагали компенсації за докладені до облаштування клубу фізичні та матеріальні ресурси.
Ми не псували державне майно та не порушували громадський порядок».

Проте 9 серпня (близько 12 години дня) неофіційний представник директорки клубу (чоловік педагога-організатора клубу «Парус» Жанни Віталіївни Баранюк) зірвав нашу вивіску і зачинив приміщення разом з усіма нашими речами на два велетенські замки та ланцюг.

Читайте також: Ростислав Семків про титанів кіберпанку й похмуре майбутнє

«Замість адекватних пояснень цим діям ми отримали купу необґрунтованих звинувачень та погроз», – йдеться у повідомленні.

Як стверджують букмолівці, найближчим часом планується таки провести завершення фестивалю «FanSchool» – дискусію «Індустрія фантастичного: фантастика, кітч і масова культура» та кіноперегляди. Літклуб «Букмоль» у жодному разі не припиняє існувати, лише, ймовірно, змінює локацію. Ми повідомлятимемо про розвиток подій на сайті та групі «Букмоль» у Facebook.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe