Читомо > Новини > Бюджет-2018: по півмільярда на інклюзивну освіту та нове кіно

Новини

Бюджет-2018: по півмільярда на інклюзивну освіту та нове кіно

13.12.2017 0 Автор:

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила бюджет на наступний рік. Читомо проаналізувало, скільки коштів буде виділено на культуру та освіту.

Міністерство культури загалом отримає 6,4 млрд грн.

З них на виробництво і розповсюдження фільмів патріотичного спрямування виділено 500 млн грн, Державне агентство України з питань кіно отримає 520,7 млн грн. На підтримку національних театрів піде більше 1 млрд грн.

На забезпечення діяльності національних музеїв, національних і державних бібліотек та культурно-просвітницьких центрів виділено майже 678 млн грн. На Український інститут національної пам’яті — 57 млн грн.

На забезпечення діяльності Українського інституту книги, випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга» виділено 144 млн грн. Фінансова підтримка друкованих періодичних видань культурологічного напрямку, газет мовами національних меншин складе майже 7 млн грн.

Загальнодержавні видатки та кредитування Міністерства освіти і науки складуть 64 млрд грн.

З них на дослідження, наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами та державним замовленням, підготовку наукових кадрів, фінансову підтримка преси, розвитку наукової інфраструктури, наукових об’єктів, що становлять національне надбання, забезпечення діяльності Державного фонду фундаментальних досліджень виділено 929 млн грн.

На здійснення зовнішнього оцінювання та моніторинг якості освіти Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними підрозділами піде майже 232 млн грн. Державна служба якості освіти отримає 30 млн грн.

На підготовку кадрів вищими навчальними закладами ІІІ і ІV рівнів акредитації та забезпечення діяльності їх баз практики виділено 22,9 млрд грн. На виплату академічних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів— 3,2 млрд грн. На державні премії, стипендії та гранти в галузі освіти, науки і техніки, стипендії переможцям міжнародних конкурсів — 30,8 млн грн.

На надання освіти у загальноосвітніх школах соціальної реабілітації, загальноосвітніх ліцеях-інтернатах, гімназіях-інтернатах з посиленою військово-фізичною підготовкою та інших загальноосвітніх навчальних закладах державної форми власності бюджет-2018 передбачає 182,6 млн грн. На фізичну і спортивну підготовку учнівської та студентської молоді дадуть 128,5 млн грн.

Для забезпечення діяльності Національного центру «Мала академія наук України», надання позашкільної освіти державними позашкільними навчальними закладами, заходи з позашкільної роботи піде 75,8 млн грн.

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти за концепцією «Нова українська школа» складе 1,4 млрд грн. Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами— 504 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно ЄС та Британська Рада оголосили програму Culture Bridges щодо фінансування 1.3 млн євро на підтримку культурного сектора України.

Чільне зображення: podrobnosti.ua

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe