Читомо > Новини > Уряд погодив вищі зарплати для працівників Інституту книги

Новини

Уряд погодив вищі зарплати для працівників Інституту книги

16.11.2017 0 Автор:

15 листопада на засіданні Уряду був схвалений проект постанови «Про умови оплати праці працівників Українського культурного фонду та Українського інституту книги». Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

Як зазначають у Мінкульті, відповідний нормативно-правовий акт розроблений Міністерством культури України  з метою запобігання ризиків конфлікту інтересів під час здійснення працівниками своїх функцій  та з огляду, що на зазначені державні установи,  діяльність яких має стратегічне значення, покладаються важливі функції з реалізації державної політики, спрямовані на захист національних інтересів та популяризацію української культури в світі.

«Так, згаданим  документом затверджується схема  посадових окладів керівних працівників, професіоналів, фахівців і обслуговуючого персоналу Українського культурного фонду та Українського інституту книги.  Керівникам цих державних інституцій  надається право установлюваним  надбавки  та доплати  працівникам  за інтенсивність праці, суміщення професій, збільшення обсягу виконуваних робіт тощо  в межах  установленого фонду оплати праці та граничної чисельності  працюючих», – йдеться у повідомленні.

Проте зазначені види доплат не встановлюються керівнику, його заступникам, керівникам структурних підрозділів та їх заступникам.

«Для нашого суспільства дуже важливою подією стало підписання Президентом України Закону «Про Український культурний фонд» та створення такої потрібної сьогодні інституції, як Український інститут книги.  Це надзвичайні події для культурної і мистецької спільноти, адже їх діяльність має на меті підтримку всіх мистецьких проектів по різних напрямках, як державного, так і недержавного сектору. А також створення умов для перетворення вітчизняної видавничої справи на культурну індустрію європейського зразка.  Тому дуже важливо забезпечити необхідні умови для діяльності фахівців цих установ та реалізації  поставлених перед ними завдань», – наголосив міністр культури України Євген Нищук.

Як писало Читомо, пропозиція підвищити зарплати для працівників Українського інституту книги неодноразово оголошувалась директоркою інституції й гравцями галузі, зокрема видавцями.

Читайте також про те, як обирали директора Інституту книги

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe