Читомо > Новини > 7 причин відвідати фестиваль фантастики LiTerra Con

Новини

7 причин відвідати фестиваль фантастики LiTerra Con

22.10.2015 0 Автор:

З 30 жовтня по 1 листопада в Києві пройде Другий Міжнародний фестиваль фантастичної літератури та уявних світів LiTerra Con. Вже вдруге фестиваль ЛіТерра збере творців уявних світів — письменників, художників, режисерів, поетів і любителів фантастики будь-якого віку. Читомо дізналося в організаторів кілька причин, навіщо приходити на подію.

1. Півсотня письменників

На фестиваль завітає понад 50 письменників, які працюють у літературі незвичайного. З Харкова приїдуть Генрі Лайон Олді та Андрій Валентинов, лауреати титулу «Гранд-майстер фантастики» міжнародного фестивалю Єврокон. Любителі фентезі зможуть поспілкуватися з білоруською письменницею Ольгою Громико, а також з Людмилою Астаховою і Олександрою Рудою.

На любителів міського фентезі чекає зустріч з Дарою Корній і Талою Владмировою, поціновувачів соціальної і химерної фантастики чекають Володимир Арєнєв, Марія Галіна і Володимир Єшкілєв, а підлітки зможуть побачитися із Наталею Щербою, Оршулею Фариняк  та  Наталею Дев’ятко. І це ще далеко не всі автори!

Читайте також: Фентезі по-українськи від Володимира Єшкілєва

Literra4

 

2. Перекладачі

Читач не дуже часто дізнається хто саме працював, аби твір письменника із-за кордону він зміг прочитати рідною мовою. Між тим, праця цих людей дуже важлива, оскільки відкриває світові скарбниці літератури. На фестивалі можна познайомитися і поспілкуватися з людьми, завдяки яким з нами говорять Стівен Кінг та Рей Бредбері, Дуглас Адамс і Роджер Желязни, Анджей Сапковський і Говард Лавкрафт.

Literra2

3. Фантастичні презентації

На фестивалі можна побувати на презентації більшості фантастичних новинок книжкового ринку України та придбати ці видання разом із автографом автора, а також почути анонси і творчі плани. На фестиваль готуються завітати «Клуб сімейного дозвілля», «Навчальна книга – Богдан», видавництво Жупанського і магазин «Київський будинок книги».

Крім того, спеціально до фестивалю «Клуб сімейного дозвілля» випускає міжнародну антологію «Век волков» за участю білоруських, польських, російських та українських авторів, офіційні продажі якої розпочнуться лише за кілька тижнів, а ВД «Києво-Могилянська академія» готує лімітоване колекційне видання книжки Володимира Арєнєва «Порох із драконових кісток».

Literra3

Читайте про перший фестиваль Kyiv Comic Con

– простір для таких же божевільних, як і ти

 4. До істини через дискусії

Якою має бути національна фантастика? Чи існує літературний образ України майбутнього? Які книжки чекає підліток? Чи має релігія у фантастиці? – це далеко не повний перелік тем, які обговорюватимуть письменники та експерти на фестивалі.  Глядачів чекають огляди стану фантастики в Україні та інших країнах, і широкий спектр доповідей: від академічних – про фантастичне у творчості Набокова, до жартівливих – про долю чоловічого персонажа у жіночому фентезі.

Literra6

Підліткові антиутопії, або чому в нас жити страшніше, ніж читати про маньяків

 5. Кінопрограма

Великий блок програми буде присвячений фантастиці у кіно. Зустрічі з людьми, що створюють тут і зараз, в Україні, фантастичні світи: Ukrainian Cinema Village з містичною комедією «Кронрим», студією Panama Grand Prix з повнометражним анімаційним фільмом «Микита Кожум’яка», режисерами та продюсерами стрічок «Максим Оса», «Казки старого мельника», «Загублене місто» та іншими людьми, що відтворюють уявні світи на екрані. А також у програмі доповіді про історію і сучасне кіно, і, звісно, організатори не забули про фантастичне аніме!

Literra5

 6. Науково-популярна секція

Як функціонує свідомість, яким може бути інопланетний розум, як достовірно з точки зору біології вигадати незвичну тварину, і яка інфекція наштовхнула сценаристів на образ зомбі? Все це і багато іншого у науковому блоці фестивалю.

literrabbl

 7. Спілкування

Це перший фестиваль такого формату в Києві. Його завдання – створити простір вільного спілкування між письменниками, читачами, критиками і видавцями, й уникнути «кастового» характеру подібних заходів. Оскільки фестиваль проходить на Хелловін, то це – прекрасне місце, аби вдягнути костюм і поринути у фантастичні світи разом з друзями та однодумцями. Або й без костюму просто відчути себе своїм серед своїх, серед людей, які говорять з тобою однією мовою прекрасних і химерних уявних світів.

 Програма фестивалю

Вартість: 100 на 1 день, 200 грн на 3 дні. Купити квитки

Контактний e-mail: literra.kiev@gmail.com

Сайт фестивалю

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe