Читомо > Новини > Відомі видання, які допустили на здобуття премії «Українська книжка року»

Новини

Відомі видання, які допустили на здобуття премії «Українська книжка року»

30.01.2018 0 Автор:

26 січня відбулося засідання Комітету зі щорічної премії Президента «Українська книжка року», на якому були розглянуті та допущені видання, подані на конкурс у 2017 році, яким пропонується присудити премію. Про це повідомляє Держкомтелерадіо.

У номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» було розглянуто 59 художніх творів класичної та сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури. На здобуття премії комітет допустив 53 видання.

Серед них: «Green Card» Володимира Кошелюка («Фабула»), «Забуття» Тетяни Малярчук (ВСЛ) (читайте рецензію), «Маша, або Постфашизм» Ярослава Мельника (ВСЛ) (читайте рецензію), «Антологія української поезії XX століття: від Тичини до Жадана» (А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА) та ін.

На здобуття премії у номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» було подано 53 видання, з них допустили до участі 48 книжок.

Зокрема: «Дороги й середохрестя» Віри Агеєвої (ВСЛ), «Шептицький від А до Я» Галини Терещук та Оксани Думанської (ВСЛ), «Шевченко від А до Я» Леоніда Ушкалова (ВСЛ) (читайте рецензію), «Франко від А до Я» Богдана та Наталі Тихолозів (ВСЛ) (читайте рецензію), «Бойчук та його школа» («Мистецтво»), «Скриня. Речі Сили» Ярини Винницької та Юлії Табенської (ВСЛ).

У номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» комітет із 63 видань відібрав 58.

Серед них: «Комп і компанія» Анни Коршунової («Час майстрів»), «Тринадцятий місяць у році» Галини Кирпи (ВСЛ), «36 і 6 котів» Галини Вдовиченко (ВСЛ), «З води у воду» Оксани Лущевської (ВСЛ).

Із повним переліком допущених на здобуття премії видань можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо.

Раніше ми повідомляли, що усього на здобуття премії «Українська книжка року» було подано 175 видань від понад 90 видавництв і видавничих організацій.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe