Читомо > Новини > Половина українців за рік не прочитали жодної книжки — дослідження

Новини

Половина українців за рік не прочитали жодної книжки — дослідження

26.01.2018 0 Автор:

43% українців за останній рік прочитали хоча б одну книжку. 51% взагалі не прочитали жодної, ще 6% не змогли точно відповісти. Такі результати опитування, проведеного у жовтні-листопаді минулого року, оприлюднила компанія Research & Branding Group.

Дослідження показало, що читання українців частково пов’язане з такими демографічними показниками, як стать, освіта, тип населеного пункту та регіон проживання.

Так протягом останнього року схильність до читання книжок частіше проявляли жінки, ніж чоловіки (48% проти 38%). Найчастіше читачі книжок зустрічаються серед осіб, які мають вищу освіту, найрідше  серед осіб із середньою освітою (57% проти 31%). Найбільше читачів серед мешканців обласних центрів (53%), найменше  у сільській місцевості (37%). Найвищий рівень читання книжок демонструють жителі Сходу і Центру України (49% і 46%), найнижчий  у південних областях (34%).

Якщо говорити про тих, хто читає книжки (43%), то за минулий рік кожен з них прочитав в середньому близько 7 книжок. Проте дехто прочитав не більше однієї книжки, а дехто  кілька десятків.

Дослідження проводилося з 27 жовтня по 9 листопада 2017 року, участь взяли 1802 респонденти, віком від 18 років. Опитування здійснювалося у формі особистого формалізованого інтерв’ю — face-to-face. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,4%.

Читайте також: Дитячий психолог про те, як привчити дітей до читання

Як у світі популяризують читання за допомогою інновацій та ІТ-технологій

Культура читання: «що залайкали, те й читають»

Чільне зображення: scoop.it

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe