Читомо > Новини > Електронні книжки українською: де придбати?

Новини

Електронні книжки українською: де придбати?

24.06.2015 0 Автор:

Про піратство у галузі авторського права сьогодні говориться багато, але не завжди потенційним споживачам такої продукції відомо, де можна купити її ліцензійні відповідники. Навіть гугл, при пошуку книжки, фільму, музики тощо видасть в першу чергу купу піратських сайтів, де їх можна скачати безкоштовно. Тож для тих бібліоманів, які не хочуть порушувати авторські права, Читомо знайшло в інтернер-просторі книгарні, де можна придбати ліцензійні електронні книжки. Забігаючи наперед: там є навіть безкоштовні примірники.

Google Play Books

Асортимент: Глобальний сервіс від Google пропонує надзвичайно широкий вибір творів, і не лише українською, а й усіма іншими іноземними мовами. Обмежень у жанрах також немає – навчальна, довідкова, історична, бізнес-література, про здоров’я, кулінарію, захоплення – все це та багато іншого можна знайти на Google Play Books. Щодо української художньої літератури, вона представлена у достатньому обсязі, починаючи від творів Григорія Сковороди, закінчуючи сучасними письменниками. Можна знайти відскановані стародруки (наприклад, «Сборник украинских песен» Михайла Максимовича  1849 року видання), монографії, наукові праці, що корисно для тих, хто здійснює наукові дослідження.

Ціни: здебільшого 20-40 грн. Є безкоштовні книжки. Ціни на деякі видання сягають понад тисячу гривень.

Формати: читати можна тільки лише з доступом до інтернету  у браузері чи за допомогою додатку Google Play Books для пристроїв з ОС Android.

Оплата: Платіжна картка. Вимагає обов’язково прив’язати її до облікового запису навіть за умови користування безкоштовними книжками. Але до повних версій деяких видань можна отримати доступ без платіжної картки.

Гугл Плей

line_small

BookLand

Кількість товарів: понад 2 млн, українською мовою понад 5000 книжок.

Асортимент: У цьому магазині – найбільший вибір електронних книг українською мовою. Тематично репрезентовано всі категорії – від освітніх видань до художніх. Безкоштовно можна купити тексти Івана Франка, Лесю Українку, Григорія Сковороду, Тараса Шевченка, Михайла Коцюбинського, Марка Вовчка, Богдана-Ігоря Антонича та інших письменників 19 ст, українські пісні, казки, Конституцію Пилипа Орлика, чинні закони України. Серед найдорожчих – біографія Стіва Джобса, «Щоденникові записи» Олександра Довженка,  «Знедолені» Віктора Гюго. Добре представлена сучасна українська література – труднощів з книгами популярних українських письменників і поетів немає. Це книжки від видавництв «Клуб Сімейного Дозвілля», «Фоліо», «Наш Формат», «Видавництва Старого Лева» тощо.

Ціни: від 1,00 до 927.94 грн (таку ціну просять за книжку німецького видання “Питання національної ідентичності русинів та українців Югославії (1918-1991 років)”). Є безкоштовні примірники.

Формати: fb2, html, lrf, pdf, rb, rtf, txt.

Оплата: платіжною картою Visa, MasterCard через LiqPAY, Приват24; WebMoney, Яндекс.Гроші, Єдиний гаманець, Термінали України.

Букленд

line_small

Кассіопея

Кількість товарів: 1282 книжок.

Асортимент: Дитяча, бізнес, комп’ютерна, медична, технічна, навчальна, художня періодика, науково-популярні, природничі, гуманітарні науки. Переважно російською мовою, але українські книжки також представлені. Щодо авторів – часто це не дуже відомі письменники. Є твори класиків, наприклад, детективи Артура Конана Дойля. Твори сучасних українських письменників представлені, хоча не повністю, наприклад, немає жодної книжки Оксани Забужко, Софії Андрухович. Така сама ситуація з українськими письменниками 20 століття і раніше. Електронні видання зібрано від різних видавництв, як великих, так і маленьких. Оскільки цей магазин пропонує не скачати книжку, а читати її онлайн, то користувач сплачує за підписку на читання книжки – переважно на рік, у деяких випадках – на місяць.

Ціни: від 1.00 до 267.00 грн. Є безкоштовні примірники. Переважно ціни коливаються в межах 20-30 грн.

Формати: читати треба онлайн, користувач отримує доступ до віртуальної полиці, де «стоять» безкоштовні й вже оплачені користувачем книжки.

Кассіопея

line_small

Книголенд

Кількість товарів: 1090 книжок.

Асортимент: У цьому інтернет-магазині представлений широкий вибір навчальної літератури — збірники завдань, посібники з різних шкільних предметів, методичні матеріали для вчителів, ілюстровані енциклопедії. Можна відшукати й художню дитячу літературу, наприклад, роман Ріка Ріордана «Персі Джексон та Прокляття Титана». Але таких книжок небагато. Є декілька кулінарних видань. Представлені книжки здебільшого українськомовні, але є й російською мовою (зокрема матеріали для шкіл з російською мовою навчання).

Ціни: від 3.00 до 119.00 грн.

Формати: pdf.

Оплата: SMS, платіжною картою Visa, Mastercard через LiqPAY. При оплаті через LiqPAY ціни, як правило, менші у 1,5-2 рази.

Книголенд

line_small

Магазин розумного контенту від Київстар

Асортимент: Сервіс створений для абонентів Київстар. Для користування ним потрібно авторизуватися за допомогою номера телефону. З комп’ютера можна безкоштовно читати деякі книжки без авторизації. Є окремі додатки для операційних систем Android та iOS. Вибір книжок досить великий як російською, так і українською мовами. Художня література, історична, біографічна,  дитяча, бізнесова тощо. Пошук книжок можна здійснювати за жанром чи автором. Деякі видання систематизовано у колекції (наприклад, «Екранізовані твори», «Книжки до зимових свят», «Література непростих часів» та інші). Окремо виділена рубрика з творами, які входять до шкільної програми, щоб учням було легше їх шукати.

Ціни: підписка на користування – 2,98 грн. на тиждень або 0.43 грн. на день. Є  безкоштовні примірники.

Формати: читати можна онлайн у браузері або у додатках на пристроях з ОС Android та iOS.

Оплата: стягується плата за користування з мобільного рахунку абонента.

Київстар

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe