Читомо > Відео > BookTube по-українськи: 6 книжкових відеоблогерів

Відео

BookTube по-українськи: 6 книжкових відеоблогерів

07.10.2016 0 Автор:

YouTube вже давно став не лише каналом професійних відео. Кожен, чий смартфон дозволяє знімати відео, може створювати власні сторінки і поширювати на весь світ сво? приватні шедеври. Вважаймо це поганою новиною. Хороша ж, що YouTube – це місце різноманітних спільнот, люди в кожній з яких мають спільні інтереси. І книголюби не виняток, зокрема й українські. Хоча укра?номовний буктьюб перебуває на стаді? розвитку, проте деяких зірок на небосхилі вже добре помітно.

Отож, Читомо хоче представити тих укра?нських книгоманів, що вийшли у публічний простір і на камеру розповідають нам про книжки. Кожен із блогерів спеціально для читачів Читомо зняв відео, в якому рекомендує одну книжку для прочитання.

ЛітОгляди Сущука

«Не знаєте, що почитати? Спробуйте сучасну українську літературу. Вона дивовижна, бо несхожа на жодну іншу; різноманітна, бо задовольнить будь-який смак; а головне найкраща, тому що наша. А я вам доводитиму це щотижня, якщо ви зробите ласку підписатись на мій канал».

Канал книжкових оглядів Максима Сущука зараз один із найвідоміших. Макс не лише розповідає про враження від книжки, але й має на меті популяризувати читання, зокрема й укра?нсько? літератури. Його відеоогляди дуже якісно зроблені: це стосується і монтажу реплік Максима, і відеонарізок, і цитат, і позакадрових голосів, і всіляких вставок, жартів і музичного оформлення. Блогер також започаткував рубрику #укр.літ8, де намагається цікаво і оригінально розповідати про твори шкільно? програми 8-го класу. Також приблизно раз на місяць Сущук знімає #літ.клубчик, де розповідає про книги, які читають інші  ті, хто в коментарях ділиться власними враженнями про останні прочитані книжки. Це нагода для зворотнього зв’язку та розширення читацьких інтересів.

Читайте також: Букт’юбінг про букшопінг і читання щоп’ятниці

line_yellow (1)

Вишневий цвіт

«Я Люда з Києва, і тут розказуватиму про свою творчість, подорожі, книги та просто життя!»

Канал Люди Дмитрук  це розмови про прочитані книги, книжкові закупівлі та читацькі підсумки щомісяця. Насамперед Люду цікаво слухати тому, що в одному відео вона не обмежується відгуком про одну книжку, а часто розповідає одразу про декілька, інода тематично їх групуючи.

?? відгуки відрізняються інтелектуальним бекграундом, насиченістю та інформативністю  це і цікаві факти про автора, контекстуальний аналіз твору, особисте враження. Блогерка читає дуже різні книги: і худліт, і нон-фікшн, і наукові та краєзнавчі видання, а також і релігійну літературу, чим власне вирізняється на фоні інших книжкових оглядачів.

line_yellow (1)

ВсіКниги

«Ми дуже любимо книги, що виходять у світ українською і хочемо ділитись цією любов’ю. Аня Гай – менеджерка (або душа проекту) розповідає про книги, які вона прочитала чи збирається прочитати, чи радить прочитати з тих чи інших причин. Також ми плануємо збільшувати кількість форматів відео й їх ведучих».

Аня із онлайн-книгарні Всі книги також має свою родзинку  це короткі відеогляди, зняті не лише на фоні книжкових полиць чи оригінальних шпалер, але й на природі, наприклад, на тлі паркана з деревом. Чітко, лаконічно і по-особливому емоційно Аня розповідає про книжку чи про тематичну підбірку, при цьому майже завжди її демонструючи глядачеві. Оглядачка намагається об’єктивно оцінювати книжки, не акцентуючи надміру на власних почуттях до тексту чи видання.

 Читайте також: Найкращі лекції від TEDx про літературу, книжки й читання

line_yellow (1)

Ната Глина

«Я Глина. І я вам розповідатиму про книжки. Дивіться, купуйте і читайте! Глиноцьом»

Харизматична Ната Глина і такі ж харизматичні (читати  пристрасні) відеоогляди. Ната віднедавна почала працювати над порталом 5books, тож відео частково знімаються в рамках цього сайту. Вона розповідає про новинки сучасно? укра?нсько? літератури і свіжі переклади, про класику і літературні новини. Іноді це огляди кількох видань від одного видавництва або ж тематичні підбірки чи просто відгук про одну книжку. Щоразу інший фон чи елемент інтер’єру, інша зачіска чи губна помада  це все додає феєричності та магічності ?? відеозйомкам.

line_yellow (1)

ColorLife

«Канал COLORLIFE – блог про культуру, подорожі та, в першу чергу, літературу. Новинки в українському видавничому світі, відомі бестселери, вічна класика. Якщо ви любите книги – підписуйтесь та слідкуйте за оновленнями!»

Це канал книжкових оглядів від Анни з Волині, який народився лише два місяці тому, але вже має десятки відеовідгуків і більше сотні підписників. Блогерка розповідає про ті книжки, які прочитала: зміст, власні враження та роздуми. А читає вона різне  і новинки, і класику, і бестселери, і книги місцевого видавництва. Анна виважено та спокійно говорить на камеру, щиро ділиться своїм читацьким досвідом. Свої відео вона віднедавна почала публікувати на сайті Громадське. Волинь.

Читайте також: Нетипові способи промоції книги: іноземний досвід

line_yellow (1)

AnnikaBlog

«Попліткуємо на тему книг, життя на всяких інших штук? Рада вас бачити на моєму каналі. Сподіваюсь, буду вам корисна».

Анна Лисенко – мабуть, одна із наймолодших книжкових блогерів, яка «читає багато книг»,  саме такими слова починається кожне ?? відео. Аня емоційно та безпосередньо ділиться враженнями про книжки, часто любить покритикувати, але не цурається і висловити щиросердне захоплення. Вона читає справді багато, відео знімає доволі часто, намагається не пропускати цікавих новинок.

Читайте також: Літературний Instagram: найкрасивіші профілі для книголюбів

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe