Читомо > Новини > 8 причин відвідати Kyiv Comic Con

Новини

8 причин відвідати Kyiv Comic Con

02.06.2015 0 Автор:

6-7 червня в Українському домі (Хрещатик, 2) вперше пройде Kyiv Comic Con, метою якого є демонстрація та популяризація найрізноманітніших фантастичних хобі та пов’язаних з цим індустрій, зокрема й з комікс-культурою.

«Розвиток популярної культури – це розвиток ще одного можливого виду культури в Україні. Дуже багато людей переконано, що ця культура – щось на кшталт недокультури, мало хто сприймає її серйозно. Але ж це не так. Популярна культура дуже важлива, адже це той продукт, який ми споживаємо щодня, саме через неї. Як через лакмусовий папірець, можна робити спроби зрозуміти суспільство, його кращі і гірші сторонни. Фестиваль створює велику платформу, де представники різних напрямків зможуть показати себе та розказати про себе,  продемонструвати, що популярна культура в Україні існує», – коментують для Читомо організатори.

Ми зібрали 8 причин, навіщо відвідати фестиваль.

COMIC_con61. Це унікальна можливість в одному місці побачити всю коміксову культуру України в її сучасному стані: видавництва, що друкують комікси, більшість художників, колористів, авторів, сценаристів. Зокрема, гості зможуть долучитися до майстер-класів від таких відомих художників, як Роман Гуро та Міхай Тимошенко, побачити роботу художників наживо за графічними столами, побувати на презентаціях успішних українських коміксів – «Героя поневолі» та «Дао-Гопака». Буде навіть презентація єдиного українського кіно на основі коміксів – фільм «Максим Оса».

Особливий акцент буде на індікоміксах. Організатори оголосили конкурс для молодих коміксистів задля того, аби просувати вітчизняний комікс. І несподівано отримали понад 60 робіт, з яких обрали 35 до друку для конкурсного альманаху. Ця книга буде презентована на фестивалі після двогодинного обговорення робіт експертами і її можна буде придбати майже по собівартості друку. Отримані нами роботи з різних кінців України та навіть близького зарубіжжя були виконані в дуже й дуже оригінальних техніках – замість очікуваного повального наслідування західних коміксів читачі зможуть побачити, в тому числі, дуже самобутній арт.

COMIC_con2

2. Програма не обмежується українськими коміксами: буде програма, присвячена, наприклад, німецьким (програма від Гете-інституту) і чеським (лекція найвідомішого чеського коміксиста і видавця Томаша Прокупека). Крім того, на оригінальному профільному маркеті на фестивалі можна буде придбати іноземні комікси різними мовами: як мовою оригіналу, так і в перекладі.

«У перспективі ми бачимо Kyiv Comic Con як майданчик, який не лише ознайомлюватиме широкий загал із новинками в галузі, але і стане місцем зустрічі молодих художників та розробників із видавцями, допоможе їм кооперуватися для створення якісного українського продукту», – прогнозують організатори.

3. Поза коміксами, фестиваль дуже багато уваги приділятиме фантастичній літературі: десятки зустрічей з іменитими фантастами всіх можливих жанрів, від міського фентезі до технотрилерів, як-от: Макс Кідрук, Олександр Михед, Володимир Арєнєв, Олег Силін, Дарія Корній та інші.

COMIC_con

4. Інтерактивність. Безліч можливостей спробувати себе в нових справах і хобі: малювання коміксів, створення скульптур, озвучка аніме й мультфільмів, виготовлення елементів костюму для косплею (косплей – це люди в костюмах улюблених героїв з фільмів, коміксів, аніме, відео-ігор, які відігрують невеличкі сценки з життя персонажів та створюють неперевершену атмосферу свята).

ЧИТАЙТЕ ПОВНУ ПРОГРАМУ Kyiv Comic Con

COMIC_con8

5. Зустрічі з українськими творцями кіно: режисерами анімацій, акторами й режисерами звукодубляжу, сценаристами. Окремо варто згадати Юрія Коваленка, рекордсмена України зі звукової імітації. Він озвучував майже всіх персонажів в Сімпсонах, Черепашках Ніндзя, Футурамі та багатьох інших. Також молодий режисер Сашко Даниленко разом з гуртом ТНМК вперше в Україні представлять кліп на пісню «Гупало Василь» про українського супергероя.

COMIC_con7

6. Настільні ігри. Будуть представлені майже всі київські клуби й магазини настільних ігор, кожен з яких вивезе свої ігротеки. А отже, кожен відвідувач зможе спробувати зіграти в цікаві фантастичні ігри: цілий зал було виділено під ігротеки.

Ми нарахували 47 унікальних ігротек. Також, в залі настільних ігор будуть постійно проводитися лекції й презентації від українських розробників ігор. Якщо вам цікаво, як створити власну гру й втілити її в життя – ця програма не залишить вас байдужим.

Крім того, будуть і справжні зірки світового гейм-дизайну, наприклад, німецький гейм-дизайнер Марк РейнХаген, творець «Ars Magica» та «Vampire: The Masquerade». А ще – відеоігрові турніри та ігрові станції. Одразу на персональних комп’ютерах, мобільних пристроях та ігрових консолях. Геймерам буде чим себе зайняти на цілий день.COMIC_con4

7. Благодійний аукціон, кошти з якого підуть онкохворим дітям, на якому можна буде придбати абсолютно ексклюзивні сувеніри й колекційні предмети з усіх напрямків популярної культури, а також продукти більшості майстер-класів проведених на Комік Коні.

8. Маркет – десятки магазинів коміксів, сувенірів, книжок, іграшок, хендмейду, аксесуарів, одягу, фантастичного реквізиту. Багато магазинів не з Києва, або взагалі існують лише в онлайні і тому для киян та гостей столиці це буде унікальна можливість їх побачити.

COMIC_con3

Наразі діє продаж електронних квитків на фестиваль у соцмережах: на Фейсбуці та у Вконтакте.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe