Читомо > Новини > З початку року 374 видавці подали документи до Державного реєстру

Новини

З початку року 374 видавці подали документи до Державного реєстру

09.08.2017 0 Автор:

Протягом 2017 року до Держкомтелерадіо надійшло 374 заяви від видавців для внесення до Державного реєстру. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

За липень Держкомтелерадіо отримав майже 167 заяв. 72-м із них вже відправлено повідомлення про позитивне рішення. Ще 16-ом відправлено повідомлення про відмову.

Кількість заяв суттєво збільшилося після ухвалення Кабінетом Міністрів України постанови № 135 «Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції», яка набрала чинність 17 березня 2017 року.

Держкомтелерадіо розмістив на офіційному веб-сайті роз’яснення, що рішення Уряду не містить винятків щодо певних суб’єктів видавничої справи, а також наголосив на  необхідності звертатися до Держкомтелерадіо для внесення суб’єктів видавничої справи до Державного реєстру усіх видавців та розповсюджувачів – як книжкової продукції, так і друкованих ЗМІ.

Водночас ПАТ «Укрпошта» для укладання договору на розповсюдження періодичних видань та включення видань до «Каталогу видань України «Преса поштою» поставило вимогу надавати Свідоцтва про внесення суб’єкта видавничої справи до Державного реєстру.

Враховуючи те, що на сьогодні в Україні випускається близько 5-ти тисяч періодичних видань, а внести їх протягом короткого періоду до реєстру неможливо через організаційні та технічні причини, Держкомтелерадіо досягнуто домовленості з ПАТ «Укрпошта», що при укладанні договорів на розповсюдження друкованих ЗМІ видавці, які звернулись із заявою про внесення до реєстру, але на момент укладання договорів ще не отримали відповідного свідоцтва, підтвердять Укрпошті факт свого звернення гарантійним листом.

Інформацію про порядок внесення суб’єктів видавничої справи до Державного реєстру, зразки відповідних заяв розміщено на офіційному веб-сайті.

Раніше повідомлялося, що Мінкульт почав приймати пропозиції від видавців щодо поповнення публічних бібліотек

Зображення: vecteezy.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe