Читомо > Новини > Євросоюз виділить 1.3 млн євро грантів на підтримку української культури

Новини

Євросоюз виділить 1.3 млн євро грантів на підтримку української культури

13.11.2017 0 Автор:

ЄС та Британська Рада оголосили програму Culture Bridges щодо фінансування 1.3 млн євро на підтримку культурного сектора України. Про це повідомляється на сайті Представництва Європейського Союзу в Україні.

Згідно з повідомленням, Британська Рада в партнерстві з мережею Національних інститутів культури Європейського Союзу (EUNIC) в Україні оголосила трирічну програму Culture Bridges. Програма фінансується Європейським Союзом в рамках підтримки впровадження Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Мета програми — розвиток українського культурного сектора та сприяння його більш ефективній взаємодії з культурними організаціями та інституціями країн ЄС.

Програма триватиме з листопада 2017 року по жовтень 2020 року. Відповідно до неї, ЄС виділяє 1.3 млн євро на фінансування проектів з міждержавної мобільності, національної та міжнародної співпраці, тренінгів та освітніх візитів. Усього планується виділити близько 100 грантів. Документи для подання заявок будуть доступні з 20 листопада 2017 р. Наступні прийоми заявок будуть проходити кожні три місяці у 2018 та 2019 роках.

Детальна інформація про програму доступна на сайті Британської Ради.

За додатковою інформацією звертатися до керівниці відділу маркетингу й комунікацій Британської Ради в Україні Юлії Романової: Yulia.Romanova@britishcouncil.org.ua, +380 44 490 5600.

Нагадаємо, що, за словами міністра культури Євгена Нищука, з нового року починає роботу Український культурний фонд, що передбачає видатки і на книжкову промоцію, зокрема й закордонну. На наступний рік передбачено 200 млн грн, які підуть на підтримку фестивалів кіно, мистецтва, книги тощо.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe