Читомо > Новини > Вроцлав обрали Всесвітньою книжковою столицею-2016

Новини

Вроцлав обрали Всесвітньою книжковою столицею-2016

25.07.2014 0 Автор:

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) оголосила Вроцлав Всесвітньою столицею книжки 2016 року.

Місто удостоєне цього почесного звання за успішні проекти з просування культури читання, підтримки бібліотек та розвитку видавничої справи.

Рішення про присвоєння почесного звання «Столиця книги» тому чи іншому місту приймає Відбірковий комітет з представників Міжнародного союзу видавців, Міжнародної федерації книгопродавців, Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ і ЮНЕСКО.

Щорічно Комітет присвоює почесне звання місту, яке популяризує книжки і читання, підтверджуючи життєву важливість літературної творчості.

Як відомо, цього року Львів подав заявку на отримання титулу «Місто літератури ЮНЕСКО».

Місто літератури ЮНЕСКО – це частина мережі Креативних міст, яка почала працювати у 2004 році. У попередні роки містом літератури ставали Краків (2013), Норвіч (2012), Рейк’явік (2011), Дублін (2010), Единбурґ, Мельбурн, Айовп. В рамках цієї мережі кожного року визначаються також міста кіно, музики, дизайну, гастрономії та інші.

Цю програму ЮНЕСКО розпочало в 2001 році з ініціативи мадридських книговидавців. Її здійснюють за підтримки великих міжнародних асоціацій книговидавців.

Читайте також: Топ-10 літературних міст світу

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe