Читомо > Новини > Афіни стали Книжковою столицею світу–2018

Новини

Афіни стали Книжковою столицею світу–2018

25.04.2018 0 Автор:

Афіни отримали статус цьогорічної Книжкової столиці світу ЮНЕСКО (UNESCO World Book Capital). Про це повідомляє Міжнародна федерація бібліотечних асоціацій та установ (The International Federation of Library Associations and Institutions — IFLA).

Наступні 12 місяців Афіни будуть центром програм та заходів, присвяченим книжкам, авторам та їх впливу на суспільство. Серцем подій стануть бібліотеки — як захисники, охоронці та промоутери книжок.

Оскільки робота бібліотек, навідміну від ярмарків і нагород, зосереджена на наданні відмінних послуг суспільству, це стане прекрасною нагодою кожному, незалежно від того, яку роль він відіграє у суспільстві, зрозуміти важливість бібліотек та необхідність надати їм права та ресурси, необхідні для виконання їхніх завдань.

book_capital_logo

«Протягом тисячоліть Афіни були центром навчання і креативності, бібліотеки міста відіграють визначну роль у тому, щоби до цих знань мав доступ кожен. Упевнений, що наступний рік — і Всесвітній бібліотечно-інформаційний конгрес у 2019-му — покажуть силу і креативність бібліотечної галузі у досягненні цієї мети», — заявив генеральний секретар IFLA Джеральд Лейтнер.

Статус Книжкової столиці світу ЮНЕСКО (UNESCO World Book Capital) надається щороку, починаючи із 2001-го. Першою книжковою столицею став Мадрид. У номінаційному процесі беруть участь: Міжнародна асоціація видавців (The International Publishers Association), Міжнародна федерація бібліотечних асоціацій та установ (The International Federation of Library Associations and Institutions) та Міжнародна федерація книгорозповсюджувачів (The International Booksellers Federation).

Читайте також про 8 міст літератури ЮНЕСКО–2017.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe