Читомо > Новини > Причину дислексії науковці знайшли в симетричних очах

Новини

Причину дислексії науковці знайшли в симетричних очах

29.10.2017 0 Автор:

Дослідники з університету Ренна I пов’язують наявність у людей дислексії, труднощів із оволодіння читанням, із симетричністю очей. Про це повідомляє журнал The Scientist.

Вчені провели експеримент, який засновано на методиці післяобразів. Він показав, що проблема з нездатністю оволодіти навичками читання текстів (дислексія) пов’язана з симетричністю очей, бо в такому випадку мозок може сприймати інформацію з обох очей як рівнозначну, а не таку, що доповнює одна одну.

.Симетричні очі відрізняються від несиметричних деякими особливостями будови. В центральній частині сітківки симетричних очей є лише фоторецептори, які сприймають зелене та червоне світло. Рецепторів, що відповідають за синій колір – відсутні.

Ще не зрозуміло, чому таке рівноправ’я очей призводить саме до дислексії, як з цим пов’язана будова центральної частини сітківки. Немає жодних додаткових факторів, які зв’язують все це в одне ціле. З іншого ж боку, тест на симетричність очей вже зараз можна використовувати для більш надійної діагностики дислексії.

Читайте також: Дислексія, або коли мозок «не влаштований» читати

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe