Читомо > Майстер-клас > Літературні лекції онлайн: актуальні курси

Майстер-клас

Літературні лекції онлайн: актуальні курси

31.03.2017 0 Автор:

Ми вже писали для вас про літературні онлайн-лекції  і де їх шукати. Цієї весни інформуємо про нові літературні курси, що комбінують теорію і практику, онлайн-лекції і вправи на ефективне засвоєння прослуханого. Читомо пропонує актуальні курси, тому не проґавте шанс дізнатися про літературу і нові медіа, світ Анни Ахматової і модерну американську поезію, навчитися малювати комікси, пізнати трансмедіальне письмо та навіть взяти участь у поетичному воркшопі.

.

Проза

.

«Габріель Гарсіа Маркес: влада, історія і кохання»

Gabriel Garcia Marquez with Book on Head

Протягом курсу можна дізнатися про ключові теми творів Маркеса: влада, історія і кохання; прочитаєте його твори у хронологічному порядку, щоб простежити літературну еволюцію автора; зрозумієте, у чому полягає привабливість і впливовість письма Маркеса.

Курс можна слухати як англійською, так і іспанською мовою. Стартував курс 27 лютого 2017 року, але ще є можливість долучитися.

Читайте також: TED: 5 лекцій про книжки, мови та поезію

.

«Онлайн-ігри: література, нові медіа і наратив»

8169856-3x2-700x467

abc.net.au

Курс розрахований як на новачків, які зацікавлені у відеоіграх, так і на досвідчених гравців, які хочуть поміркувати про своє хобі. Під час курсу можна дізнатися про те, що відбувається з історіями, картинками та фільмами, коли вони стають основою масивної онлайн-гри для багатьох гравців. Трилогія «Володар перснів» – романи, фільми і відеогра – слугуватиме за центральний приклад того, як «ремедіація» трансформує знайомі історії, коли вони переходять в інші медіа.

Читайте також: Поза альма-матер: на хвилі майстер-класів, шкіл і турів

.

«Письмо з американських в’язниць»

Під час цього курсу ви дізнаєтеся, як Я-сповіді ув’язнених допомагають зрозуміти систему американської тюрми; якою була історія системи в’язниць США у 1790-2015 роках; що змінилося із введенням режиму масового позбавлення волі.

.

Також можна долучитися до таких курсів:

.Line_sun

.

Поезія

.

«Шекспір: на сторінці і на сцені»

WILLIAM-SHAKESPEARE

Шекспір писав для масового читача і користувався значним успіхом. Його також називають найкращим світовим драматургом. Цей курс спробує зрозуміти популярність і велич Шекспіра, поєднуючи вивчення текстів із вивченням театральних вистав: «Ромео і Джульєта», «Сон літньої ночі», «Багато галасу даремно», «Отелло», «Король Лір» і «Зимова казка».

.

«Світ Анни Ахматової»

Anna-Ahmatova

Курс «Арзамаса» був присвячений 50-річчю з дня смерті Ахматової. Лекції: «Ахматова: музика Першої світової», «Ахматова: вірші про некохання», «Поема без героя» як пророцтво», «Ахматова: туга за світовою культурою» провідних російських лекторів із вправами та завданнями доступні онлайн.

.

«Модерна американська поезія»

Дванадцять американських учених презентують свої дослідження модерної американської поезії. Курс включає в себе як лекції про відомих поетів (Воль Вітмен, Емілі Дікінсон, Т.С. Еліот, Гільди Дулітл, Емі Ловелл, Гарт Крейн, Ленґстон Г’юз, Маріель Ракісер), так і маловідомих, а також впливові поетичні напрями. Курс комбінує літературну історію з close reading окремих поетів і поем.

Читайте також: 6 книг від Гліба Гусєва про те, як писати

.

Також можна долучитися до таких курсів:

 

Line_sun

.

Письмо

.

«Як створити комікс»

cinema_kadenze3

openculture.com

Протягом цього курсу можна створити чотири сторінки власного міні-коміксу. Вік учасників: від 13 років, запрошуються всі, хто зацікавлений у створенні комік-книг. В учасників повинні бути необхідні матеріали і доступ до принтера і сканера.

Читайте також: Літературні подкасти: де слухати про книжки

.

«Креативне письмо»

Курс складається з 4 частин, які можна прослухати в хаотичному порядку: 1) сюжет; 2) персонаж; 3) обстановка і опис; 4) стиль, ваша історія. Курс триває з 13 березня по 26 червня 2017 року. Ще є можливість долучитися.

 

«Трансмедіальне письмо»

unit7_transmedia

Хочете написати роман, сценарій, відеогру? Протягом цього курсу можна почати писати роман, адаптувати перші частини роману для фільму або телешоу, а також стати дизайнером власної відеогри. Вчитися доведеться одразу на практиці. Курс покликаний розвинути креативність і допомогти набути навички, необхідних для вираження креативності на письмі.

Читайте також: Літературні лекції онлайн: де шукати

.

Також можна долучитися до таких курсів:

Читайте також: 5 cпособів вдосконалити англійську мову від редакторів, перекладачів і менеджерів 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe