Читомо > Новини > Книга канадського професора потрапила в топи Amazon завдяки Трампу

Новини

Книга канадського професора потрапила в топи Amazon завдяки Трампу

10.01.2018 0 Автор:

Книжка канадського професора Рендалла Гансена, яка вийшла 10 років тому, несподівано потрапила до списку бестселерів на Amazon. Про це пише The Guardian.

Причина, очевидно — у назві книжки: «Вогонь і лють: бомбардування союзників Німеччини, 1942-1945 рр.» (Fire and Fury: The Allied Bombing of Germany, 1942-1945). Лише підзаголовок відрізняє її від назви книги американського журналіста Майкла Вулффа «Вогонь і лють: у Білому домі Трампа» (Fire and Fury: Inside the Trump White House).

«Я ще не бачив такого зацікавлення книжкою з моменту її виходу», — зізнався Гансен.

51DPHQ8HqZL._SX328_BO1,204,203,200_ 81h4dB0jjjL

Коли у світ вийшла книга Вулффа, професор політології Торонтського університету був у Вашингтоні і пожартував з колегами щодо книжки з такою ж назвою, яку він написав колись давно. Потім Гансен зайшов на Amazon і побачив, що його давня праця потрапила до трьох категорій бестселерів сайту: «Це мене розвеселило і я подумав: хіба можуть люди бути настільки неуважними, щоб плутати ці книги?».

Але у кількох випадках саме так і сталося. «Я отримав деякі в’їдливі коментарі. Один юзер у Twitter звинувачувальним тоном сказав, що купив книгу помилково і не читатиме її. Я подумав і відповів: «Але це не моя помилка, друже»». Інші наткнулися на роботу Гансена, коли шукали книжку Вулффа, і купили її, хоча й не планували цього робити.

Професор сказав, що поки не знає, скільки екземплярів його книги продали за ці дні, але він задоволений, що його праця стала частиною більш широкої розмови про Трампа та його адміністрацію.

Нагадаємо, що у 2012-му роман Оксани Забужко «Музей покинутих секретів», перекладений на англійську Ніною Шевчук-Мюррей, зайняв на Amazon перше місце у списку бестселерів східноєвропейської літератури (Eastern European Literature).

Нещодавно WikiLeaks виклали книжку про Трампа у вільний доступ.

Раніше в інтерв’ю Читомо американський письменник Пол Остер пояснив, чому Трамп небезпечний для США та світу.

Нагадаємо також, що за версією Dictionary.com словом року визнали лексему «співучасниця», до чого авторів словника підштовхнула своєю поведінкою донька Трампа Іванка Трамп, чиї дії викликають обурення громадянського суспільства Америки.

Фото: amazon.com, чільне зображення: qz.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe