Читомо > Новини > Amazon виростив автора з мільйонними продажами

Новини

Amazon виростив автора з мільйонними продажами

18.06.2013 0 Автор:

Amazon Publishing мають першого автора із продажами понад мільйон примірників. Ним став німецький сценарист Олівер Пьоцш (Oliver P?tzsch) із історичними новелами циклу «Дочка ката». Підрахунок наведений сумарно за електронні і друковані продані публікації. На цю тему вийшла публікація у Forbes, які не могли не зрегаувати на успіх Амазону і вже замислились над можливими і спровокованими перетвореннями книжкового ринку.

Досі книговидавці скептично ставилися до Amazon Publishing – для них існував один великий і могутній Amazon, простий і ефективний шлях до сердець, очей і гаманців читачів. Підписати контракт з цією компанією означало десь те саме, що зірвати джекпот. І зрозуміло, що видання Амазоном власних книжок на тлі такої принади виглядало якось несуттєво.

HangmansDaughter

 

Але тут головний редактор Amazon Publishing Ларрі Kiршбаум (Larry Kirshbaum) вирішив під час одного з інтерв’ю похизуватися класними маркетинговими схемами та технологічними рішеннями, які дозволяють пропонувати читачам книги «за вподобаннями», і необачно висловився на цю тему: «Якщо вам подобається Х, то сподобається й Y. І ми будемо цим Y».

Непорозуміння якось зам’яли, мовляв, «ми не те мали на увазі», проте на питання, чи буде Амазон використовувати цей механізм для просування власних видань, керівництво прокоментувало невпевнено. Хоча, яке питання – така і відповідь.

amazon-publising1

Загалом після автора-«мільйонника» сумніватися у дієвості маркетингових рішень, напевне, нема сенсу. Так само, як і не варто дивуватися, чому книжки Михайла Бриниха краще продаються на Amazon, аніж у нас (цитату дивіться у нашому пілотному дайджесті). Можна тільки уявити, який капітал сколотив би собі Михайло Бриних, підписуючи контракти не в Україні, а з містером Кіршбаумом.

 

 

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe