Читомо > Новини > З’явився офіційний трейлер до фільму за мотивами повісті Короленка

Новини

З’явився офіційний трейлер до фільму за мотивами повісті Короленка

05.01.2018 0 Автор:

Держкіно презентувало офіційний трейлер до фільму «Казка про гроші», знятого за мотивами повісті Володимира Короленка «Йом-Кіпур, або Судний день».

Стрічка створена «Національною кіностудією художніх фільмів імені О. Довженка» за підтримки Держкіно, у всеукраїнський прокат вийде 25 січня. Режисер фільму – Олеся Моргунець, автор сценарію – Віктор Гресь. Головні ролі виконали: Андрій Ісаєнко, Анастасія Карпенко, Михайло Кукуюк, Олександр Кобзар, Микола Боклан.

«Фільм знятий за мотивами повісті «Йом Кіпур» українського письменника Володимира Короленка. Сам письменник, журналіст та публіцист з Житомира козацького роду, добре знався на українських казках, легендах та побуті того часу. Ця безсмертна класика нашого співвітчизника, питання в якій дотепер актуальні, буде цікава як сучасним підліткам, так і їхнім батькам», – переконана Моргунець.

Проект «Казки про гроші» став одним із переможців Другого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну підтримку в розмірі 11 911,3 грн, що становить 100% вартості виробництва. В агентстві зазначають, що це єдиний фільм, знятий на кіностудії Довженка за останні 5 років.

Читайте також: Українські мультфільми з книжок: три екранізації «дорослих» сюжетів

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe