Читомо > Новини > Історичний детектив Івченка про «сищика» екранізують

Новини

Історичний детектив Івченка про «сищика» екранізують

22.04.2018 0 Автор:

Телеканал ICTV придбав права на екранізацію українського історичного детектива Владислава Івченка «Найкращий сищик імперії на службі приватного капіталу». Про це повідомив Читомо автор роману.

За сюжетом роману, колишній філер Київського охоронного відділення Іван Карпович Підіпригора, після виходу у відставку, купує хутір. Він збирається вести спокійне життя провінційного землевласника. Та спокій йому дуже швидко набридає, тож Іван Карпович охоче починає займатися розслідуваннями та стає приватним детективом, а потім – і зіркою пригодницької літератури.

«Всього вийшло вже шість книжок, а, на Книжковий Арсенал буде й сьома. Базовою для серіалу стане «Найкращий сищик імперії на службі приватного капіталу», – розповів Владислав Івченко у ексклюзивному коментарі для Читомо.

Також він зазначив, що всього предбачаються 8 серій.

«Я  дуже щасливий, хоча й розумію, що попереду багато роботи. Я беру участь в написанні сценарію та буду співпрацювати з режисером. Дуже хочеться не схибити. Сценарії раніше писав, за один, навіть, отримав диплом Коронації слова. Але це перший серйозний проект під виробництво. Настрій у канала – зробити якісний продукт. Сподіваюся, що нам все вдасться», – говорить Івченко.

«Коли ми прочитали історії про пригоди Підіпригори, відразу зрозуміли, що обов’язково хочемо показати їх у нас на каналі. … Іван Карпович Підіпригора – це український Джеймс Бонд і Шерлок Холмс в одній персоні. Наше завдання – якісно перенести весь цей авантюрний дух України початку ХХ століття на екран. Аби глядачі полюбили Карповича і його пригоди, так, як їх люблять читачі», – заявила продюсер телеканалу Інеса Соболєва.

«У нас велика читацька аудиторія, я вірю в те, що якщо полюбили мій текст, то полюблять і картинку. По-перше, Іван Підіпригора, дуже харизматичний герой, за яким хочеться спостерігати, як він знаходить вихід із заплутаних ситуацій та які приймає рішення. По-друге, наш час і той час дуже схожі, глядачі будуть дивитись і впізнавати себе, свої думки і погляди. Це не буде чужий фільм ні про що, це фільм про Україну, про наших людей», – підкреслив Івченко.

Нещодавно ми повідомляли, що на Тернопільщині розпочалися зйомки приквелу фільму «Червоний», створеного за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи – «Червоний. Без лінії фронту».

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe