Читомо > Новини > Видавці на ринку фрілансу: Біржа «Reedsy» пояснює, як це працює

Новини

Видавці на ринку фрілансу: Біржа «Reedsy» пояснює, як це працює

14.07.2017 0 Автор:

Оскільки все більше видавців користуються послугами позаштатних працівників, міжнародна фріланс-біржа «Reedsy» створила спеціальний документ-дослідження, у якому спробувала пояснити проблемні питання фрілансу для своїх корпоративних клієнтів. «Reedsy» дещо запозичує в Еріка Різа («Бізнес із нуля»), назвавши свій документ на 28 сторінок «Видавець із нуля». Пропонуємо переклад статті Sheila Buff.

Документ для корпоративних клієнтів формулює прогнози щодо майбутнього розвитку відносин між видавцем і фрілансером, включаючи еволюцію стандартного трудового договору, розробку універсальонї «програми навчання фрілансерів» і створення команд у межах видавництв, призначених для керівництва фрілансерами.

.
Захищаючи брендинг із внутрішньо-орієнтованими компаніями
.


Серед проблем, із якими зіштовхуються видавці під час роботи з фрілансерами, «Reedsy» визначає питання підтримки впізнаваності бренду основоположним. І документ для корпоративних клієнтів пропонує цікаве спостереження про те, як злагодженість може зіграти їм на руку. Креативний директор медіагрупи «Bonnier» Гелен Уікс зазначає: «Наша творча домінанта та художня цілісність є дуже важливими рисами компанії. Книги часто розвиваються тоді, коли є спільна взаємодія, і нам подобається, що сам процес відбувається в межах нашої компанії в більш трудомісткий спосіб. Хоча коли вже стиль роботи встановлений, я радію з того, що можу полегшено видихнути».

Коротка формула: залучайте фрілансерів у роботу тоді, коли вже все розроблено, сконструйовано і визначено.

«Reedsy» це коментує з урахуванням деяких вартісних зауваг головного редактора видання «Bookouture» Лорен Фінгер: «Видавці можуть бути впевненими, що залучення зовнішніх ресурсів не підриває брендинг внутрішньо-орієнтованих компаній, якщо будуть витрачати час на ретельну модерацію і в рамках конкретних проектів, і на передачу творчих організаційних знань фрілансерам, оскільки вони все-таки залучені».

Читайте також: Редакторський камінаут: Чому літредактори (не) кидають свій невдячний фах

.
Уникаючи тривалих адаптацій працівників
.

710-Reedsy-freelance-graааphic-ftw-710x551

.
«Reedsy» звертає увагу на ще одну проблему, яка виникає при детальному вивченні видавничої користі фрілансерів і оцінки їхньої ефективності. Це час, який витрачається на залучення фрілансерів та їхню адаптацію до роботи, щоби врешті вони могли бути достатньо корисними під час виконання своїх обов’язків.

Документ також цитує Таню Уайлде із видавництва «Pan Macmillan», де вона виступає на користь найму фрілансерів директорами внутрішньо-орієнтованих видавництв: «Оскільки залучення фрілансерів за підсумками повинне організовуватись людиною з видавництва, звертаючись до проекту системи управління можна зробити роботу цієї людини простішою і дати їй можливість постійно підтримувати зв‘язок із фрілансерами навіть після завершення проекту. Таким чином фіксується досвід компанії та її брендинг».

Читайте також: Екс-редактор Esquire: Редакторське свавілля загартовує характер

.
Що працює і хто це виконує
.

710-Reedsy-freelance-graphic-lower-ftw-710x387

.
Основна перевага ефективності фрілансерів у плані підтримки компанії, звичайно ж, пов’язана з якісною комунікацією. Невеличкий розділ документа ознайомлює з коментарями фрілансерів «Reedsy», які радять видавцям:

  • виділити штатного співробітника для взаємодії з фрілансерами, які працюють із компанією;
  • упевнитися, що очікування від роботи та саме її виконання доступно пояснене фрілансерам;
  • заздалегідь підготувати угоду найму, оскільки фрілансери можуть втратити значні суми в очікуванні самого початку роботи.

Як частина з набору прогнозів стосовно фрілансу, матеріал «Reedsy» містить статистичні дані, які компанія почерпнула зі звіту від «Upwork Freelancing in Americа» у 2016. Наприклад:

  • 54% фрілансерів розповідають, що вони заробили більше грошей протягом року, покинувши місця працевлаштування з повним робочим часом;
  • 50% фрілансерам подобаються їхні теперішні умови роботи так сильно, що вони ніколи не повернуться до традиційної роботи, скільки б їм не платили;
  • 73% фрілансерів розповідають, що технологічність значно вплинула на можливість цього типу кар’єри;
  • 79% фрілансерів надають перевагу фрілансу, ніж традиційним умовам роботи.

«Це дослідження, – каже Директор біржі «Reedsy» Емануель Натаф, із яким його команда  збирала дані про фріланс у видавничій справі, – в найближчі місяці буде оновлюватися».

Читайте також: Чому видавці платять друкарям і за оренду, та економлять на авторах

Публікацію перекладено з дозволу наших партнерів Publishing Perspectives

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe