Читомо > Новини > У Києві пошкодили могилу Лесі Українки

Новини

У Києві пошкодили могилу Лесі Українки

25.02.2018 0 Автор:

У Києві вандали пошкодили місце поховання письменниці Лесі Українки. Із пам’ятника викрали бронзові елементи. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

«25 лютого — День народження Лесі Українки. Напередодні, як і в попередні роки, до її могили на Байковому кладовищі прийшли письменники, працівники Публічної бібліотеки імені Лесі Українки, шанувальники таланту Лесі. І буквально остовпіли, побачивши розорений пам’ятник великій поетесі. Від величних бронзових гірлянд, які з усіх боків прикрашали пам’ятник, залишилися лише металеві штирі», — зазначив Сидоржевський.

Леся Українка

Фото зі сторінки Михайла Сидожевського у Facebook 

Керівництво Національної спілки письменників України готує звернення до правоохоронних органів з вимогою провести розслідування цього злочину, а також клопотання щодо відновлення пам’ятника до Міністерства культури України.

Читайте також: Листи Лесі Українки: модерна драма на межі століть

Зазначимо, що бронзові гірлянди з пам’ятника Лесі Українки на Байковому кладовищі в Києві знімають не вперше. Навесні торік вже був подібний випадок. Могила Лесі Українки — пам’ятник історії національного значення. У 1939 році на могилі встановили надгробний бронзовий пам’ятник на гранітному постаменті роботи скульптора Галини Петрашевич.

Читайте також: Як створювалось нове видання «Лісової пісні» Лесі Українки

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe