Читомо > Новини > 150-річчя Лесі Українки відзначатимуть на державному рівні

Новини

150-річчя Лесі Українки відзначатимуть на державному рівні

09.02.2018 0 Автор:

На вчорашньому засіданні Верховна Рада ухвалила постанову про відзначення на державному рівні 150-річчя від дня народження Лесі Українки, яке виповниться 25 лютого 2021 року. За таке рішення проголосували 248 депутатів.

Парламент рекомендував Кабінету міністрів у двотижневий термін утворити спеціальний організаційний комітет, розробити й затвердити план заходів відзначення, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.

Зокрема рекомендували виділити кошти на підготовку та видання повного зібрання творів Лесі Українки у 16-ти томах, персональної енциклопедії «Леся Українка», наукової біографії письменниці, словника мови творів авторки, оновленого варіанту спогадів про неї, репринтного видання з науковими коментарями її прижиттєвих поетичних збірок та ліро-епічних і драматичних поем.

Також планують здійснити електронне видання основних періодичних видань, у яких опубліковані твори авторки, продовжити роботу з підготовки та видання щорічних збірників наукових праць, матеріалів та документів «Леся Українка і сучасність» та «Леся Українка: доля, культура, епоха», створити повний корпус бібліографії письменниці, а також електронний варіант архіву родини Драгоманових-Косачів.

Держкомтелерадіо рекомендували організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і творчості Лесі Українки, а також забезпечити висвітлення заходів з відзначення річниці у ЗМІ.

Читайте також: Листи Лесі Українки: на цей раз без Прометея

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe