Читомо > Новини > Пулітцерівська лауреатка Енн Еплбом написала книжку про Голодомор

Новини

Пулітцерівська лауреатка Енн Еплбом написала книжку про Голодомор

29.05.2017 0 Автор:
Американська й польська журналістка, лауреатка Пулітцерівської премії 2003-го року та історик єврейського походження Енн Епплбом, анонсувала вихід книжки «Червоний Голод. Сталінська війна в Україні» (Red Famine: Stalin’s War on Ukraine, видавництво Signal), яка розповідає про Голодомор у Радянській Україні 1932-1933 років. Про це у понеділок, 29 травня, повідомила сама авторка.
 .
«Це обкладинка книжки «Червоний Голод. Сталінська війна в Україні» – моєї нової книжки, яка вийде друком вже у жовтні. Це про історію, але історія – це саме те, що нам потрібно, щоб зрозуміти теперішню політику…», – написала пані Епплбом на своїй сторінці у Facebook.28151752_62a3332186983066631783105450782037445182706848343n

«У 1929 році Сталін розпочав політику сільськогосподарської колективізації — фактично другу Російську революцію — яка змусила мільйони людей покинути свою землю й вступити в колгоспи. Результатом став катастрофічний голод, найсмертоносніший за всю історію Європи. Щонайменше п’ять мільйонів людей загинули між 1931 і 1933 роками в СРСР через «Червоний Голод». Енн Еппелбом вперше звертає увагу на те, що три мільйони з них загинули не тому, що стали випадковими жертвами неправильної політики, а тому, що державний апарат навмисне їх убив», – говориться в анотації до книжки.

Енн Еппелбом — польсько-американська історик, письменниця і журналістка єврейського походження. Редактор «The Economist» і член видавничої ради «The Washington Post». За її праці з історії Східної Європи, громадянського суспільства була неоднаразово відзначена преміями.

За свою першу книгу Between East and West («Між Сходом і Заходом») отримала в 1996 нагороду імені Адольфа Бентінцка.

За видану в 2003 книжку Gulag: A History («Історія ГУЛАГу», видана в українському перекладі у 2010 році видавництвом «Києво-Могилянська академія») отримала Пулітцерівську премію, а також британську Премію Даффа Купера (Britain’s Duff-Cooper Prize). Книга вийшла у фінали конкурсів на Національну книжкову премію, Національну премію критиків і премію Семюела Джонсона. Перекладена більш ніж на 20 європейських мов. Книга розповідає про історію радянської системи концентраційних таборів і описує щоденне життя в таборах.

Також нагадаємо, що нещодавно у видавництві «Медуза» вийшла книжка Тімоті Снайдера «Чорна земля», що пропонує новий погляд на Голокост ХХ століття.

Чільне фото: TVN24

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe