Читомо > Новини > «ДахаБраха» працює над музикою до мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

Новини

«ДахаБраха» працює над музикою до мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

28.02.2017 0 Автор:

Гурт ДахаБраха працює над музикою до повнометражного анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» студії Анімаград (FILM.UA Group) за п’єсою Лесі Українки. Музиканти долучились до створення головної музичної теми фільму – мелодії для сопілки головного героя Лукаша, а також записали саундтрек для першого тизеру мультфільму. 

ДахаБраха приєдналися до творчої команди українського анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» для створення оригінального саундтреку. Прем’єра першого тизеру мультфільму «Мавка. Лісова пісня» пройшла на кіноринку European Film Market, що проходить в рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю. Продажі на проект «Мавка. Лісова пісня» ще не відкриті, фільм зібрав свою європейську аудиторію, услід за успіхом на American Film Market.

«Цей проект здався нам дуже близьким до того, чим ми самі займаємось: адже береться хрестоматійний, суто український матеріал – п’єса Лесі Українки про Мавку – й далі робиться з ним експеримент, який перетворює цей матеріал на більш актуальний для сучасного життя. Це нам близько – адже ми, так само, беремо старовинні прадавні пісні й експериментуємо з ними», – коментує учасник гурту Марко Галаневич.

Читайте також: 5 книжок, що змінюють світогляд молодого митця, від Марка Галаневича

Партію на сопілці для провідної музичної теми головного героя Лукаша виконав знаний український мультиінструменталіст Максим Бережняк, який володіє технікою гри на більш ніж 50 інструментів, серед яких – екзотичні гуцульські народні духові.

Ця партія є центральною для історії, адже саме завдяки чарівній музиці Лукаш зустрічає Мавку, й цей мотив супроводжує закоханих героїв до самого фіналу.

«Під час створення композицій і, зокрема, музики для мультфільму, головним інструментом є голос», – упевнена вокалістка гурту ДахаБраха Ніна Гаренецька.

8-10 березня на європейському копродакшн-форумі та пітчингу Cartoon Movie «Мавка. Лісова пісня» стане першим українським анімаційним фільмом, який візьме участь в пітчингу найбільшого європейського ко-продакшн форуму Cartoon Movie (8–10 березня) в Бордо, Франція, саме там відбудеться прем’єра першого тизеру проекту.

Реліз проекту планують на початок 2019 року.

Читайте також: Що з української сучасної літератури екранізовують.

Дізнайтеся також про те, як створювалось нове видання «Лісової пісні».

Вам неодмінно буде цікаво, чому українській класиці потрібне нове дихання

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe