Читомо > Новини > «Безкінечна подорож, або Енеїда» відтепер у вільному доступі

Новини

«Безкінечна подорож, або Енеїда» відтепер у вільному доступі

24.04.2018 0 Автор:

У мережі з’явилася повна відеоверсія проекту «Безкінечна подорож, або Енеїда». Про це йдеться у прес-релізі, який отримало Читомо.

Повідомляється, що у «Безкінечній подорожі, або Енеїді» письменник Юрій Андрухович читає уривки з «Енеїди», а також власні вірші й фрагменти есеїв, які резонують з поемою Котляревського.

Водночас музиканти Марк Токар та Віктор Новожилов озвучують її бароковою музикою й гострою бітовою електронікою.

Оля Михайлюк, яка є режисеркою проекту, разом з VJ group CUBE створюють візуалізацію на основі фото сучасної Полтави, ілюстрацій «Енеїди» різних років та авторської анімації.

««Енеїда» Івана Котляревського — це перша в світі українська книга. «Безкінечна подорож, або Енеїда» за текстами Івана Котляревського та Юрія Андруховича — багатовимірний путівник світом «Енеїди» від Агенції АртПоле, що відтепер знаходиться у вільному доступі. Він дає можливість зануритися в потоки української мови, не втомлюючись від архаїчних звучань й значень, а навпаки, насолоджуючись порівнянням традиційного й актуального» заявляють автори проекту.

Проект вперше показали минулого року на Книжковому Арсеналі, у спец-програмі «Сміх. Страх. Сила». Запис здійснений у приміщенні ревіталізованого заводу «Промприлад» в Івано-Франківську, у рамках проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI ІІ), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також: Діана Клочко: «Еней — не українець у жодному сенсі цього слова»

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe