Читомо > Новини > Андрухович відмовився від участі у Днях російської культури в Німеччині

Новини

Андрухович відмовився від участі у Днях російської культури в Німеччині

15.11.2017 0 Автор:

Письменник Юрій Андрухович відмовився брати участь у заходах в німецькому місті Фрайбург, коли дізнався, що вони позиціонуються як Дні російської культури. Про це він розповів «Українській правді. Життя».

«Коли дізнався, що це позиціонується як Дні російської культури, я написав організаторам, що мене там не буде. Вони дізналися мою позицію з формулюванням, що я не можу виступати під ідентифікаційним значком «російська культура». Для мене це неприйнятно», – наголосив Андрухович.

607-andruhovych-afisha

Письменник пояснив, що організатори Днів російської культури у Центрі Цвєтаєвої у Фрайбурзі запросили його взяти участь у заході, присвяченому 100-річчю жовтневої революції. Він сказав, що така пропозиція – не для нього й отримав відповідь, що під час події не йтиметься про оспівування революції, а про критичний погляд на неї – про критику комунізму, більшовизму, сталінізму. Крім того, у програмі запланований виступ швейцарського театру, який виконує п’єсу Андруховича «Екстреміст» про події Майдану.

cfcffd5-andruhovych-extremist-pjesa

«Я вирішив, ну гаразд – це така можливість виступити як автор разом із театральною трупою. Крім того, вони мені запропонували окремий авторський вечір. Тож я дав згоду. Але коли знайомі надіслали мені плакат, я побачив, що акцент події поставлений у проросійський бік», – розповів він.

Організатори замовчали інформацію про те, що подію у Фрайбурзі мають відвідати офіційні представники від Росії, а також буде відкриття «Русского дому».

Як повідомляється, 13 листопада Юрій Андрухович сконтактував із організаторами і відмовився від участів заходах.

Нагадаємо, у вересні Андрухович став володарем словенської літературної премії Vilenica 2017.

Фото: facebook.com/valeriy.kirichok та ewerk-freiburg.de.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe