Читомо > Новини > Ніч еротичної поезії

Новини

Ніч еротичної поезії

19.09.2011 1 Автор:

17 вересня в білій залі театру «Воскресіння» відбулись літературні читання майстрів та новачків поезії еротичного жанру «Ніч еротичної поезії». Суміш еротики, інтиму та поезії – таким був один із найцікавіших заходів Форуму видавців у Львові.

Атмосферу з «полуничкою» почали створювати поетеса Мар’яна Савка, яка спокусливим голосом запрошувала поетів та поеток до слова, та її «менш еротичний колега» Сергій Пантюк.


Першими говорили про любов брати Капранови, які напередодні брали участь у ток-шоу «Доміно» на львівському телеканалі «Zik».

Наступними були молоді поетеси – Оксамитка Блажевська, Анна Малігон та інші. Дівчата «збуджували» публіку відвертими словами та запрошували сміливців до танцю. Хоч на вечорі не було Івана Малковича, як планувалося, глядачі почули не менш славетного поета – відомого еротомана Юрка Винничука, для творів якого характерна тонка межа між еротикою та порнографією.

Не було й Дмитра Лазуткіна, однак його твори були зачитані колегами під імпровізований музичний супровід глядачів. Справжній фурор викликало читання дійсно еротичних віршів молодої поетеси Келі Ликеренко (у “непоетичному житті” – журналістки “1+1”).

Вірші, які лунали в цю ніч, увійшли до збірки «Ніч еротичної поезії» (НЕП), яку опублікувало видавництво Капранових «Зелений пес». Упорядник – Сергій Пантюк. «Еротика і поезія нероздільні. Мабуть, не було в новій історії поетів, які б не віддали належне темі кохання, як духовного, так і фізичного. І українська поезія тут зовсім не пасе задніх. Юрко Винничук, Мар’яна Савка та Дмитро Лазуткін очолили нашу «збірну» еротичних поетів. А оригінальні, ба навіть дуже оригінальні ілюстрації до теми створила художниця Тетяна Шевченко», йдеться в анотації до книги. Видавці назвали збірку «українською поетичною камасутрою».

Наприкінці серед публіки знайшовся сміливець, який продемонстрував танець із роздяганням під акомпанемент віршів. Еротичні читання почалися відверто, а закінчилися скромно та лірично – віршем про кохання і побажанням, щоб його було більше, ніж сексу.

Фото: Катерина Москалець

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Читач_Львів
    21.09.2011 в 9:01 pm

    Взагалі, починання гарне. Але результат…
    Щодо “еротики” – то вона, можливо, і справді для кожного своя. Для одного, на кшталт прозаїка Юрія Винничука, еротика – це “Ех, якби я мав коня – // їздив би тепер. // А якби кінь мав мене// Я б напевно вмер…”
    А для видавців-письменників, а, заодно, і активних борців за краще майбуття нашого народу, братів Капранових еротика – напевно, оті, на жаль, переважно вкрай вульгарні ілюстрації, якими вони наповнили “книжку до події” – “Ніч еротичної поезії”.
    Зрозуміло, що ні Винничук зі своїм екзистенціальним конем “у собі”, ні командор ГАКу Карповий зі своїм “Гей-парадом” – не проти вульгарності, вони і не таке відсмакують. Але навіщо було “борцям за…” Капрановим підставляти нормальних авторок, серед яких доволі багато відомих, як то Мар’яна Савка, Тетяна Винник, Анна Малігон, тощо, в цілому аж дев’ятьох, – дівчатам тепер все життя соромитися того, куди вони потрапили з волі естетів Капранових.
    Та, напевно, наступного разу вже будуть інші жертви?

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe