Читомо > Новини > На Український інститут виділять не менше 20 млн грн

Новини

На Український інститут виділять не менше 20 млн грн

22.01.2018 0 Автор:

На фінансування Українського інституту цього року виділять частину із 77 млн грн, які передбачені на загальні потреби публічної дипломатії. Про це в ефірі Громадського радіо повідомила перший секретар МЗС, координаторка інституту Ірина Шум.

Вона зазначила, що мова йде про суму, не меншу 20 млн грн.

«На загальні потреби публічної дипломатії виділено 77 млн грн, які були минулого року, але цього року вони будуть розподілені по-іншому. В першу чергу це є потреби публічної дипломатії МЗС, але частина з них піде на Український інститут. Зараз я не готова сказати про конкретну цифру, але це однозначно буде не менше, ніж 20 млн грн», — заявила вона.

Проект Українського інституту — установи, яка презентуватиме сучасну Україну за кордоном — представив у лютому минулого року міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Першим кроком до розробки концепції і статуту установи було вивчення світового досвіду функціонування подібних інституцій в інших державах (Британська Рада, Гете Інститут, Польський інститут, Чеський центр, Австрійський культурний форум, Американський простір тощо), а також консультації з керівництвом іноземних культурних інституцій в Україні.

Метою створення Інституту було розуміння сучасної України і зростання довіри до України у міжнародному інтелектуальному і культурному середовищі. Інститут є афілійованою з МЗС установою, яка, проте, є самостійною у визначенні змістовного наповнення роботи інституції. Натомість контроль за роботою Українського інституту, а також визначення засад та пріоритетів здійснює Наглядова рада. Фінансується Інститут частково з державного бюджету, а також за рахунок благодійних внесків та донорської допомоги.

Раніше в ексклюзивному інтерв’ю Читомо міністр культури Євген Нищук повідомив, що з цього року розпочинає роботу Український культурний фонд, який передбачає видатки і на книжкову промоцію, зокрема й закордонну. На 2018 рік передбачено 200 млн грн, тоді, як минулого року на такі мистецькі заходи було передбачено тільки 11 млн грн. Ці кошти підуть на підтримку фестивалів кіно, мистецтва, книги тощо.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe