Читомо > Новини > Купи книгу – і їздь в бразильському метро безкоштовно

Новини

Купи книгу – і їздь в бразильському метро безкоштовно

25.12.2015 0 Автор:

Бразильські видавці запустили інноваційну компанію з просування книжок: у видання вбудовують RFID-чіпи з десятьма безкоштовними поїздками у метро.

Згідно з дослідженням бразильського Інституту книги, бразилець читає лише близько двох книжок на рік. Аби поліпшити ситуацію, видавництво L&PM Editores разом з рекламним агентством Africa створили так звані «книжки-квитки» – видання, у які вбудовано проїзний на метро. Акцію з популяризації читання приурочили до Всесвітнього дня книги.

Григорій Семенчук: Немає неважливих інструментів промоції

Кожна обкладинка має вбудований чіп з десятьма поїздками. Проходячи через турнікет, читач просто сканує книгу, наче звичайний проїзний. Аби зробити сервіс ще доступнішим для типового пасажира метро, рекламне агентство Africa разом із Via Quatro, компанією, що управляє однією з гілок метро у Сан-Паулу, організували на деяких станціях точки продажу, що дозволяє людям придбати книгу безпосередньо біля турнікетів.

Коли десять безкоштовних поїздок закінчуються, читач може поповнити проїзний через інтернет. А коли книжку прочитано, її варто передати другові.

books

Наразі можна обрати одну з десяти книжок: «Арахіс: Дружба. Ось для чого потрібні друзі» Чарльза М. Шульца, «Гарфілд: Вибач» Джима Девіса, «Сто сонетів кохання» Пабла Неруди, «Великого Гетсбі» Френсіса Скотта Фіцджеральда, «Мистецтво війни» Сунь Цзи, «Шерлок Холмс: Собака Баскервілів»  Артура Конан Дойла, «Гамлет» Вільяма Шекспіра, «Алея вбивств» Агати Крісті, «Зелена цибуля у біді!» Маурісіо де Соуза і «Кишеня Кінтана» Маріо Кінтана.

Організатори вже продали 10 000 книг. Ідея виявилася такою популярною, що LP&M Editores зараз працює над запуском аналогічної акції в інших містах Бразилії.

Про автора

Денніс Абрамс – редактор інтернет-видання Publishing Perspectives, відповідає за дитячі видання і засоби масової інформації. Є автором понад тридцяти біографій та романів для підлітків, що вийшли у Chelsea House publishers. Ресторанний критик і літературний блогер.

Оригінал статті: тут

Фото з сайту: publishingperspectives.com

Як повідомлялось, цього року відбувся конгрес «Промоція літератури в Україні»

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe