Читомо > Новини > Good Night Stories for Rebel Girls видадуть в Україні

Новини

Good Night Stories for Rebel Girls видадуть в Україні

28.08.2017 0 Автор:

Найуспішніший книжковий проект в історії світового спільнокошту буде виданий в українському перекладі. Після краудфандингового успіху другого тому проекту, права викупило українське видавництво #книголав. За права на українському ринку змагалися щонайменше п’ять видавництв – як найбільші, так і малі нішові.

Good Night Stories for Rebel Girls – це дві збірки, всього 200 біографічних казок про успішних і непересічних жінок: від президенток, науковиць та винахідниць – до шеф-кухарок, піраток та спортсменок з усього світу. На жаль, серед них немає жодної представниці з України. Цю ситуацію може виправити тільки запит видавництва. Так, «Віват», що змагалося за придбання прав на проект, вели перемовини про можливість включити до переліку Good Night Stories історії українських жінок. Проте, на думку видавця, це прохання ускладнило процес продажу для правовласника.

.

Rebel-Girl-the-book-banner

.

Ілюстрації до першої книжки створювали 100 художниць з усього світу. До другого тому долучилися 70 ілюстраторок. Сьогодні книжка перекладена 30-ма мовами світу (без української). Для порівняння – найуспішніші проекти найбільших світових видавництв мають близько 50 проданих прав на інші мови світу).

Good Night Stories for Rebel Girls – один найфундованіша книжка за всю історію спільнокошту. Перший том зібрав понад мільйон доларів з необхідних $100,000, його підтримали 20 тис. фундаторів з 71 країни світу. Книжка була видана авторами Еленою Фавіллі та Франческою Кавалло, співзасновницями креативної агенції Timbuktu Labs у листопаді 2016-го. Друга частина збірника побачить світ англійською мовою вже в листопаді, 2017. На момент підготовки матеріалу зібрала $866,193 від 15,475 бекерів з необхідних $100,000.

.

GNS_2

.

Проект може стати викликом для видавництва, адже відомий в усьому світі не лише своєю феміністичною концептуальністю, але і якістю друку та матеріалів – від паперу та безпечних фарб на основі рослинних барвників – до матової ламінації обкладинки та сатинової стрічки-ляссе.

Досі було невідомо, хто ж видаватиме цей бестселер в Україні, що спричинило жваву дискусію про «відповідальність видавництва» та «включеність книги в український контекст». Проте поки хвилювання безпідставні, оскільки робота над виданням розпочнеться лише після Форуму видавців.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe