Читомо > Новини > Франкфуртський книжковий ярмарок заснував премію для ілюстраторів

Новини

Франкфуртський книжковий ярмарок заснував премію для ілюстраторів

20.07.2016 0 Автор:

The Frankfurt Book Fair та The International Information Content Industry Association (ICIA) спільно заснували міжнародну нагороду для ілюстраторів Global Illustration Award. Подавати роботи можуть художники з різних країн, незалежно від жанру та медіа (ілюстрації для електронних видань також розглядатимуть), в якому вони працюють.

Десять членів міжнародного журі щороку вибиратимуть лауреатів, призовий фонд складатиме 30 000 євро, а переможець отримає 10 000 євро. Довгий список претендентів на нагороду буде опублікований на початку вересня, короткий — у жовтні. В останньому буде 15 предендентів на премію, кожен з яких матиме можливість свої роботи опублікувати на веб-сайті Global Illustration Award й отримати підвищення по службі через ICIA.

6359736396441092057102622

Юрген Боос

«У сучасному світі, де домінує візуальність, ілюстрація і дизайн підвищують особливе значення для процесу створення книги. Global Illustration Award є унікальною нагородою, беручи до уваги всі форми ілюстрації, незалежно від жанру, предмета і середовища», — відзначив директор Франкфуртського книжкового ярмарку Юрген Боос.

7517cef8-d59d-497c-89fc-9d083e3ddd94

Читайте також: Тренди і креативні виміри книжкового Франкфурту

У рамках Global Illustration Awards діятиме п’ять номінацій:

  • Cover Illustration
  • Children’s Book Illustration
  • Editorial Illustration
  • Scientific Illustration
  • Theme Illustration

Конкурс завершиться на церемонії нагородження 20 жовтня на Франкфуртському книжковому ярмарку. «Цією нагородою ми вшановуємо значимість ілюстраторів та їхніх видавців, яка сьогодні зростає не лише в дитячій книзі, але у видавничому секторі загалом», — наголосив Боос під час церемонії підписання угоди та оглошення про нагороду.

banner ai??? ????8.14

Засновник платформи ілюстрацій IlluSalon, яка займається управлінням премії, Мінґланг Ху наголосив: «Кожний аспект Global Illustration Award — численні вишукані ілюстрації, що конкуруватимуть між собою, висококваліфіковані і досвідчені члени журі, процес справедливого суддівства і великий нагорода підкреслюють авторитетний характер премії. Насправді, ці нагороди матимуть велике значення для розвитку книжкової ілюстрації».

6359736312211413414874584

Мінґланг Ху і Юрген Боос під час церемонії підписання угоди та оглошення про нагороду

Читайте також: Франкфурт illustrated: павільйони арткниг й спільноти художників

Серед журі  — шість фахівців у сфері ілюстрації, мистецтва, видавничої справи та засобів масової інформації: ілюстратор Альоша Блау, засновниця 2 agenten Agency for Illustrators Андреа Вендт, головна редакторка novum World of Graphic Design Беттіна Шульц, головна кураторка Tomi Ungerer Museum – International Illustration Centre Терез Віллер, генеральний директор Friedrich Oetinger Publishing House Тілл Вайтендорф і президент China Children’s Press & Publication Group Суецзянь Лі.

Читайте також: 25 найкрасивіших видань Німеччини

Орагнізатори упевнені, що премія стане важливим етапом активізації роботи ілюстраторів, демонстрації своїх талантів усьому світу, «мостом» між ілюстратором і видавцем.

Подавати заявки ілюстратори можуть до 14 серпня на офіційному сайті нагороди.

Світлини illusalon.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe