Читомо > Новини > В Україну заборонили ввезти «записки» про російський Крим

Новини

В Україну заборонили ввезти «записки» про російський Крим

06.12.2017 0 Автор:

Державний комітет телебачення і радіомовлення України відмовив ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення в Україну з території Росії книжки Євгена Сатановського «Записные книжки дурака». Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Наказ про відмову видано на підставі рішення експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України», — йдеться в повідомленні.

Автор переймається питанням Криму: «После воссоединения Крыма с Россией уместнее было бы на самом деле памятник ВВП хотя бы с этого Крыма картой в простертой бронзовой длани поставить», свободи слова: «Российская пресса по сравнению со СМИ западными – честнейшая и свободнейшая на планете», минулого Росії, коли «после краха СССР и абсолютной зависимости от треклятого запада… в 2000-х пришел во власть Владимир Владимирович Путин, и все изменилось в одночасье. Настал порядок, и поднялось все, и заколосилось, и пошло, пошло вставание с колен».

Але ще більше російського «підприємця, журналіста і письменника» цікавить сучасне і майбутнє України і її дружба з «треклятим заходом», в описі яких автор використовує увесь набір пропагандистських кремлівських штампів: «фашисти, бендерівці, київська хунта», наголосили у відомстві.

 

89718luvl

 

Члени експертної ради визнали невідповідність змісту видання критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. Це, зокрема, наявність у книзі пропаганди імперських геополітичних доктрин держави-агресора, виправдання і визнання правомірним окупації території України тощо, пояснюють у комітеті.

У травні цього року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтепер розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Починаючи з травня, Держкомтелерадіо надав 20 відмов на підставі негативних висновків експертної ради у зв’язку з невідповідністю видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України.

Нагадаємо, у вересні Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Етніктрейд» у видачі дозволу на ввезення з Росії книжки «700 новых устных тем по английскому языку», в якій був текст, присвячений Іосіфу Сталіну.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe