Читомо > Новини > З’явилася премія за трилер без насильства над жінками

Новини

З’явилася премія за трилер без насильства над жінками

26.01.2018 0 Автор:

Сценаристка Бріджет Лоулес започаткувала нагороду за роман у жанрі трилеру, в якому жодну жінку не поб’ють, не переслідуватимуть, сексуально не експлуатуватимуть, не зґвалтують і не вб’ють. Про це повідомляє The Bookseller.

Розмір премії — 2000 фунтів стерлінгів, що дорівнює 82 000 грн. Поки що Лоулес сама профінансує нагороду, проте з часом розпочне краудфандингову кампанію зі збору коштів для поточних витрат. Премію вона присуджуватиме разом із акторкою та письменницею Доун Мекішан.

Сценаристка розповіла, що ця ідея частково виникла після звинувачень американського кіновиробника Гарві Вайнштайна та інших діячів кіноіндустрії у сексуальних домаганнях, а також руху #MeToo.

Також її турбує кількість аб’юзу та принижень, що здійснюють над жіночими персонажами у романах-трилерах, які «сформульовані й описані настільки легко і звично, що це робить жінок «природними» жертвами вигаданого насильства, зґвалтувань та вбивств». Вона наголосила, що таке ставлення до жінок впливає на них «як прямо, так і опосередковано, і відображає домінуюче ставлення до жінок — як до безпорадних, як до жертв і здобичі».

На премію Staunch Book Prize можуть подаватися як письменниці, так і письменники будь-якої національності, яким виповнилося 18 років. Заявки прийматимуть з 22 лютого до 15 липня. Короткий список претендентів буде оголошений у вересні. Переможця визначать 25 листопада, в Міжнародний день ??боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Детальніша інформація  на сайті премії.

Читайте також: Книжки про ґендерне насильство 

та #ЯНеБоюсьСказати, «Кисле яблуко», інші: кому адресовані книжки про насильство?

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe