Читомо > Новини > Юрій Андрухович та Karbido готують альбом «Літографії»

Новини

Юрій Андрухович та Karbido готують альбом «Літографії»

13.06.2017 0 Автор:

Польський гурт «Karbido» та український письменник Юрій Андрухович готуються презентувати свій новий альбом під назвою «Літографії». Прем’єра вже п’ятої спільної роботи митців відбудеться в рамках фестивалю Porto Franko в Івано-Франківську.

За основу проекту було взято цикл віршів Юрія Андруховича з однойменною назвою. Альбом «Літографії» буде розповідати історію рідного міста письменника – Івано-Франківська.

Побачити презентацію альбому можна буде у четвер, 15 червня, на мистецькому фестивалі Porto Franko (Івано-Франківськ).
.

YUrij-Andruhovych-Karbido-AtlasEstremo
.
Як відомо, Karbido (Карбідо) — польський експериментально-інструментальний гурт. Колектив, що пов’язаний із мистецьким угрупованням Томаша Сікори Hermetyczny Gara?, в рамках якого і реалізує свої музичні роботи.

З 2005 року гурт співпрацює з українським письменником Юрієм Андруховичем. Разом вони видали чотири музичні альбоми «Самогон» (2006, 2008), «Цинамон» (2009), «Абсент» (2012) і «Atlas Estremo» (2015) та «Atlas Estremo».

Юрій Андрухович — український поет, прозаїк, перекладач, есеїст.

1985 разом з Віктором Небораком та Олександром Ірванцем заснував поетичну групу Бу-Ба-Бу, яка одною з перших почала відновлювати в українській літературі карнавальні та буфонадні традиції, продемонструвала успішний приклад творення соціо-культурного міту. З 1991 Андрухович — співредактор літературно-мистецького журналу «Четвер», співпрацював також із журналом «Перевал», виступивши упорядником двох його номерів.

Присутність Андруховича в Івано-Франківську стала вагомим чинником ферментації так званого «станіславського феномену» та формування місцевої мистецької еліти. Творчість Андруховича має значний вплив на перебіг сьогоднішнього літературного процесу в Україні, з його іменем пов’язані перші факти неупередженого зацікавлення сучасною українською літературою на Заході. Твори Андруховича перекладені польською, англійською, німецькою, французькою, російською, угорською, фінською, шведською, іспанською, чеською, словацькою, хорватською, сербською мовами й есперанто.

Читайте також: Центральним іменем літературного фестивалю Словенії стане Андрухович

Фото: zefir.ua, mediaport.ua

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe