Читомо > Новини > Видавець: У моїй квартирі Генпрокуратора влаштувала обшук

Новини

Видавець: У моїй квартирі Генпрокуратора влаштувала обшук

02.03.2018 0 Автор:

Сьогодні вранці у квартирі видавця Анетти Антоненко відбувся обшук. Про це вона розповіла на своїй Facebook-сторінці.

За її словами, о 8 год ранку в її дім зайшли троє чоловіків та двоє жінок і здійснили обшук, який тривав до 10 год.

Антоненко розповіла, що, згідно з документами, які їй вручили, її підозрюють «у злочинній схемі поповнення бібліотечних фондів програми Мінкульту».

«Оце я видала книжки, подала на конкурс порядка 13 пропозицій і пройшла за конкурсом в цю програму з 3 книжками (не найгіршими, як свідчать нагороди)», – пояснила вона.

Видавець обурена, що її особистий ноутбук вилучили «для слідчих дій». Хоча, за її словами, в ухвалі вказано, що суд відмовив слідчим вилучати електроні носії, а лише копіювати інформацію. Згідно з ч. 2 ст. 159 КПК України, суд за клопотанням слідчого може дозволити лише копіювання інформації в електронному вигляді, без вилучення її носіїв у сторони кримінального провадження (підозрюваного).

«Таким чином констатую, що в мою приватну оселю ввійшли представники Генпрокуратури і в мене (фізичної особи) власне забрали особисті речі. А саме: два ноутбуки, авторські угоди (оригінали). І це, якщо вчитатись в папірець уважно, лише у свідка», – наголосила вона.

obshuk

obshuk 2

obshuk 3

obshuk 4

obshuk 5

obshuk 6

povistka

Анетта додала, що всі документи були подані на конкурс, копії яких є в Мінкульті, всі документи неодноразово перевірялися. Відтак, на її думку, такі дії Генпрокуратура здійснює за чиїмось доносом.

«От написав хтось поганеньке на Мінкульт (хто писав – всі видавці добре знають, є такі пречудові особи в нашому середовищі), а ти вже свідок, бо за правилами роботи ти все одно стикаєшся з держслужбовцями. І якщо ти нормальна людина, то поводиш себе приязно. Напевно, Генпрокуратура вважає, що приязна поведінка суб’єкта видавничої справи з більш ніж 20-річним стажем є заборонена законом і неприйнятна в спілкуванні – і вже в цьому вбачає злочинні дії», – зазначила вона.

«Так що ж – мені, як видавцю, відмовитись від участі в державних конкурсах, бюджет яких формується в тому ж числі і з моїх же податків? Тоді бібліотеки не отримають моїх книжок. Хто в цьому виграє, а хто постраждає?! Постраждають, звісно, читачі», – резюмувала Антоненко.

Нагадаємо, що у липні минулого року Мінкультури оголосило прийом пропозицій від суб’єктів видавничої справи щодо відбору україномовних книжок, виданих протягом 2015-2017 рр., і які за цільовим призначенням належать до науково-популярних, довідкових, літературно-художніх чи громадсько-політичних.

На конкурс було подано рекордну кількість пропозицій 125-ма видавництвами, які запропонували до розгляду 2621 назву україномовних видань на суму близько мільярда гривень.

Відтак у жовтні обрали 138 назв книжок від 44 видавництв, які планували закупити для поповнення фондів публічних бібліотек.

Проте в листопаді частина видавців надіслала колективний лист прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману з вимогою призупинити поточну процедуру закупівлі книжок у бібілотеки, яка, на їхню думку, відбувалася «зі значними порушеннями».

Читайте також: Видавці та бібліотекарі про поповнення книжкових фондів

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe