Читомо > Новини > Терен: Команда Інституту книги продовжить усі розпочаті проекти

Новини

Терен: Команда Інституту книги продовжить усі розпочаті проекти

22.01.2018 0 Автор:

Діяльність Українського інституту книги не зупиниться, усі розпочаті командою проекти будуть продовжені. Про це на своїй сторінці у Facebook написала директорка установи Тетяна Терен, яка 19 січня подала заяву на звільнення.

Вона підкреслила, що зараз розпочалася важлива дискусія щодо проблем нових культурних установ і ситуації на книжковому ринку і потрібно цю дискусію підтримати. Тому найближчим часом продовжиться робота над Стратегією розвитку Українського інституту книги – із залученням широкого кола експертів і партнерів, які допоможуть цей процес модерувати, зробити максимально відкритим, а також перевести у формат конкретних документів і переліку необхідних змін, зокрема законодавчих.

Також Терен запевнила, що працівники Інституту не планують звільнятися і продовжать усі важливі розпочаті проекти.

«Усі справи, до обрання нового директора, я передаю Анастасії Левковій. Вона насамперед зосередиться на координації роботи експертів, які працюватимуть над Стратегією Інституту, та розробці Міжнародної програми підтримки перекладів – головному напрямку, який має реалізовувати Інститут книги, адже на цьому полі за роки Незалежності не зроблено майже нічого, – а також продовжить комунікацію щодо відкриття перекладацької резиденції в Луцьку та заснування премії для кримськотатарських авторів (із залученням небюджетних коштів)», – розповіла вона.

26907856_10215359899099862_8945146627701697114_n

Анастасія Герасимова, за її словами, завершить роботу над англомовним каталогом з роботами найкращих українських ілюстраторів і продовжить перемовини з партнерами про спільні проекти, спрямовані на промоцію читання в Україні.

Оля Вишня працюватиме над освітнім проектом для бібліотек та запуском книжкового проекту на радіо.

Ярина Цимбал зосередиться на розробці положення Премії для перекладачів з української мови.

Олена Кухар і далі координуватиме підготовку Українського стенду на Празькому ярмарку та блоку професійних зустрічей на бізнес-майданчику «Книжкового Арсеналу» за участі закордонних видавців, культурних менеджерів та представників книжкових інституцій, а також готуватиме ґрантову заявку на організацію двомовного перекладацького семінару.

Юля Білоус розвиватиме соціальні мережі Інституту й наповнюватиме рубрики майбутнього сайту, на який оголошено новий тендер.

Оля Мартинюк, окрім щоденного листування й комунікації з відвідувачами, працюватиме над базами контактів Інституту книги.

Андрій Іздрик завершить усі технічні налаштування в офісі Інституту.

А Олена Земляна і далі відповідатиме за юридичні питання.

«Дискусія навколо майбутнього Українського інституту книги ще тільки розпочалася, ще дуже багато важливих питань будуть озвучені й проговорені (і вони вийдуть далеко за межі проблем Інституту книги), але я точно впевнена, що за його майбутнім зараз усі стежитимуть максимально пильно, а головне – конструктивно і з думками про спільну справу, а не власний заробіток», – наголосила Тетяна.

Як повідомляло Читомо, 20 січня директорка Українського інституту книги Тетяна Терен опублікувала у Facebook заяву, в якій повідомила, що йде із займаної посади і детально описала причини свого рішення.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe