Читомо > Новини > Письменники просять у Кличка житло для Голобородька

Новини

Письменники просять у Кличка житло для Голобородька

24.10.2017 0 Автор:

Київські письменники підписали лист-звернення до голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка з проханням надати Василеві Голобородькові житло у Києві. Керівництво Київської організації НСПУ планує публічно занести звернення до мера 25 жовтня.

З початком бойових дій на сході України поетові довелося покинути Луганськ. З тих пір він мешкає у Будинку творчості письменників «Ірпінь» у приміщенні, що потребує капітального ремонту.

«Ми, київські письменники, делегати річної Конференції Київської організації Національної спілки письменників України, вважаємо ненормальною ситуацію, коли письменник такого рівня, що змушений був покинути рідний дім через початок бойових дій, немає власного житла у Києві – столиці країни, через любов до якої він зазнавав переслідувань у радянський час», – сказано у Зверненні.

Звернення до голови КМДА було ухвалене річною Конференцією КО НСПУ одноголосно.
.

10525664_10152687130124575_5131730828186725380_n
.
Василь Голобородько – класик української літератури, його вірші вивчаються у шкільній програмі. За радянських часів зазнавав переслідувань, понад двадцять років не міг видати власну книжку. В 1983 році у Югославії було видано Антологію світової поезії «Від Рабіндраната Таґора до Василя Голобородька» – і українську поезію у ній представляє лише Василь Голобородько.

В 1994 році Василь Голобородько став лауреатом Державної (зараз Національна) премії України ім. Тараса Шевченка. В 2015 році його номінували від України на Нобелівську премію в галузі літератури.

Читайте також: Василь Голобородько: Вірш не можна написати у повному відриві від дійсності

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe