Читомо > Новини > «Оксфордскький словник» поповнився новими словами

Новини

«Оксфордскький словник» поповнився новими словами

17.07.2017 0 Автор:

Останнє оновлення «Оксфордского словника англійської мови» має 1200 нових слів, фраз та виразів. Про це повідомляє його офіційний сайт.

Деякі звичні слова тепер мають новий сенс, як, наприклад, «балтійський» (Baltic), яке тепер можна вживати у значенні «надзвичайно холодний». Таким чином, це слово стало синонімом слову «арктичний» (Arctic). Слово «пробуджений» (waken) тепер частіше використовується в значенні «усвідомлений» або «добре поінформований». Це діє як у політичному, так і культурному контекстах.

Серед неологізмів, які зафікосвані у словнику, — термін «бостонський шлюб» (Boston marriage). Так говорять про жінок, що мешкають разом, переважно маючи на увазі дружбу, романтичні стосунки чи інтимний зв’язок. Зазначається, що певну роль у появі терміну відіграв роман Генрі Джеймса «Бостонці» (1886 року).
.

8ed176809c6f0c6b6dbc4ff7d13d5fd7

.
З’явилися у словнику й жаргонізми з реслінгу: «хороший хлопець» (babyface) та його антагоніст «безчесний, ненадійний чоловік» (heel, термін перейшов із кримінального сленгу). Окрім цього, в новій редакції словника зафіксовано вираз «син холостяка» (son of a bachelor), яке насправді застосовується замість більш негативно забарвленого «виродок» і співзвучне з поширеним лайливим «сучий син» (son of a bitch).

Як відомо, у 2016-му році словом року, за версією «Оксфордського словника» стало «постправда» (post-truth), яке означає події, за яких об’єктивні факти у формуванні громадської думки стають менш значними, ніж заклики до емоцій та особистих переконань.

Читайте також: Якщо вилучити всі згадки про Маркса, Леніна і партію, то словник може стати коротшим удвічі

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe