Читомо > Новини > Київський гурт «Cosmopolis» омузичнив Ахматову, Гумільова й Брюссова

Новини

Київський гурт «Cosmopolis» омузичнив Ахматову, Гумільова й Брюссова

29.09.2014 0 Автор:

27 вересня київський синті-поп гурт «Cosmopolis» розпочав запис літературно-музичного проекту «Бібліотекар». Раніше, 20 вересня, музиканти презентували його в форматі живого імпровізаційного перформансу на «Гогольфесті».

В основі «Бібліотекаря» лежать вірші російських поетів Срібного віку – Анни Ахматової, Миколи Гумільова, Максиміліана Волошина, Валерія Брюссова та Миколи Асєєва. Вокалістка «Cosmopolis» Женя Фітч читає свої улюблені твори авторів, а решта музикантів експромтом придумує до них музичний супровід.

Женя Фітч розповіла «Читомо» про те, чому обрала для проекту саме цих поетів: «Є улюблені автори, яких я вважаю вчителями. Вони пішли раніше, ніж я прийшла у цей світ, але мені їх досі приємно читати. Це як добре вино. Це те, чим можна смакувати і отримувати від цього задоволення. Воно свіже і досі. Починалося все з Ахматової, тому, що вона довгий час жила в Києві. І Волошин у Києві теж народився. Брюссов – тому, що він засновник акмеїзму, символізму. Всі інші, хто писав російською, йшли за ним… Київ, осінь, холодно. Ось нам і захотілося віршів».

cosmopolis

«Cosmopolis» планують перетворити «Бібліотекаря» в повноцінний самостійний твір. Термінів поки не розголошують.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe