Читомо > Новини > Есе Забужко вийде в Німеччині окремою книжкою

Новини

Есе Забужко вийде в Німеччині окремою книжкою

23.04.2018 0 Автор:

Есе Оксани Забужко «З паризького щоденника» вийде окремою книжкою у Німеччині. Про це повідомляється на сторінці письменниці у Facebook.

Переклав текст Александер Кратохвіл. Книжка вийде під назвою «Der lange Abschied von der Angst» («Довге прощання зі страхом») 10 серпня у видавництві Literaturverlag Drosch.

Забужко зауважила, що на обкладинці буде використано шрифт у стилі французької сатиричної газети Charlie Hebdo. За її словами, ця знахідка дизайнера їй «страшенно подобається».

31130988_10156340782663953_298668542545362944_n

Есе «З паризького щоденника» було опубліковане у збірці «І знов я влізаю в танк…: Вибрані тексти 2012–2016: Статті, есе, інтерв’ю, спогади», яка вийшла 2016 року у видавництві «Комора». Есе було написане до 20-ліття «Польових досліджень з українського сексу».

Як визначила сама письменниця, цей текст – «про Європу «стару» й «нову», про зв’язок між Марксом, Деррідою й Сурковим, про «національний ерос» і його хвороби, – про те, умовно кажучи, чим відрізняється «секс у Забужко» від «сексу в Уельбека» – і що за тим стоїть з погляду життєвих перспектив наших народів на 21-ше століття… І про «золоту акцію України» в цій війні, і про те, як би нам її здуру не протой-во – як індіяни колись завойовникам свою землю за вагончик зачумлених ковдр»…

Нагадаємо, що минулого року за книжку «І знов я влізаю в танк…» Забужко отримала премію «ЛітАкценту» у номінації «Есеїстика».

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe