Читомо > Майстер-клас > Екодрук вручну від Романа Черпака

Майстер-клас

Екодрук вручну від Романа Черпака

02.08.2013 0 Автор:

Вчора, 1 серпня, фотограф і венеційський галерист Роман Черпак провів перший у Києві майстер-клас з Eco Gum Print – технології друку, що поєднала філософію «digital» і «handmade». Вчитися друкувати цифрові світлини вручну, – тобто лити багато води, розмазувати фарбу й біоматеріали, – дозволила в себе студія Folga.

«Я винайшов цей спосіб друку для своєї дитини. З ним можна впоратись, навіть якщо вам 5 років. Просто, швидко і абсолютно нетоксично», – говорить Роман Черпак.

Роман Черпак

Роман Черпак. Фото: Facebook

Автор методу думав над його винайденням 9 місяців, а результат вийшов за рамки дитячої гри. Нещодавно Роман презентував Eco Gum Print для учасників Венеційської бієнале: не зважаючи на простоту нанесення, якщо потренуватись, можна створити зображення музейної якості – готові для експонування та тривалого існування в часі (ліком на віки, як запевняє Роман).

Роман Черпак

Технологія придатна для будь-яких чорно-білих та кольорових цифрових зображень, надрукованих на лазерному принтері на офсетному папері («звичайному офісному», 80 г/м3). Найкраще вдається друк контрастних світлин.

Роман Черпак

Одна з робіт Романа Черпака. Фото: Facebook

Видрукуваному на принтері зображенню надають цупкості за допомогою спеціально розведеної смоли, щоби папір не розчинився в процесі. Далі листок змащується біоматеріалом, який «запам’ятовує» необхідні для насичення фарбою ділянки.

Роман Черпак

Так аркуш перетворюється на друкарську «форму». Проте на відміну від офортної металевої пластини паперовий лист зберігає гнучкість, тому може використовуватись для нанесення не лише на папір, а й на об’ємні предмети.

Роман Черпак

Надлишки друкарської фарби змиваються водою, після чого з «форми» видруковується фінальний відбиток.

eco gum print

До речі, такі ж майстер-класи відбуваються і у Венеції

Роман Черпак перебуватиме в Києві до 5 серпня і дає майстер-класи з Eco Gum Print.

Курс складається з одного заняття, на якому можна повністю опанувати процес, дізнатися, де придбати необхідні реактиви, який використовувати папір і навіть як не обляпатись. Аудиторія: ті, хто прагне перейти від дизайну до мистецтва, від цифри до ручного друку; створювати альбоми, артбуки, плакати та інші артефакти.

Роман Черпак

Майстер-клас відбувається з групами по 2-3 людини, тому кількість учасників обмежена.

Деталі за тел. (066) 348-65-20 чи на Facebook в Романа

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe