Читомо > Новини > Цього року присудять «золоту» Букерівську премію за останні 50 років

Новини

Цього року присудять «золоту» Букерівську премію за останні 50 років

19.02.2018 0 Автор:

Цього року, з нагоди 50-річчя Букерівської премії, буде присуджено спеціальну відзнаку — The Golden Man Booker Prize. Про це повідомляється на сайті нагороди.

Переможця визначать за останні 50 років.

Кожен із п’яти суддів повинен вибрати найкращий роман за одне десятиліття. Так Роберт МакКрум визначатиме найкращу книжку 1970-х років, Лемн Сіссай — 1980-х, Каміла Шамсі — 1990-х, Саймон Майо — 2000-х, Холлі МакНіш — 2010-х.

Короткий список «Золотої п’ятірки» оприлюднять 26 травня, в день початку голосування читачів. Переможця оголосять 8 липня на фестивалі The Man Booker 50 Festival, який пройде у Southbank Centre.

Букерівська премія (The Man Booker Prize) — найпрестижніша літературна нагорода, що з 1969 року щорічно вручається у Великій Британії. Спочатку премія присуджувалася авторові, який проживає в одній з країн Співдружності або в Ірландії за роман, написаний англійською мовою. З 2014 року на нагороду можна висувати англомовних авторів і з інших країн світу.

Нагадаємо, що минулого року лауреатом Букерівської премії став американський письменник Джордж Сондерс за роман «Lincoln in the Bardo».

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe