Читомо > Новини > Фільм «Ворошиловград» отримав €35 тис. за перемогу в кінофорумі Connecting Cottbus

Новини

Фільм «Ворошиловград» отримав €35 тис. за перемогу в кінофорумі Connecting Cottbus

10.11.2017 0 Автор:

Уперше в рамках міжнародного кінофоруму Connecting Cottbus відбулося вручення призу за кращий проект в секції Work in Progress, у якому переміг український фільм «Ворошиловград» за однойменним романом Сергія Жадана. Про це повідомляється на сторінці «Ворошиловград» у Facebook.

У фіналі фільм змагався із чотирьма номінантами серед 25-ти країн та 50-ти проектів.

«Німецький Котбус стає фартовим місцем для нашого фільму! Минулого року експертна публіка обрала «Ворошиловград» як найкращий проект серед багатьох у Центральній та Східній Європі. Ми сприйняли це як жест довіри і великий аванс. А тільки що – після того, як ми показали журі те, що було знято за цей рік – отримали головний приз секцій Work in Progress (в роботі). Серед 50 проектів з усієї Європи! Наступного року спробуємо виграти тут головний приз вже як завершена стрічка», – йдеться у повідомленні.

 

23434949_2021696521375790_7372152615864012735_nЯк повідомлялось, 2016 року Connecting Cottbus назвав «Ворошиловград» найперспективнішим європейським проектом і вручив одразу дві нагороди CoCo Best Pitch Award і CoCo Producers Network Award.

У липні на Одеському міжнародному кінофестивалі презентували проект фільму Ярослава Лодигіна «Ворошиловград».

Нагадаємо, зйомки картини трохи більше місяця тривали в Старобільську Луганської області, після чого продовжилися в Києві і закінчилися вкінці вересня.

Історію повернення головного героя Германа в рідний край глядачі побачать в кінотеатрах восени 2018-го року.

«Ворошиловград» – один з найбільш пронизливих творів у сучасній українській літературі, який визнано BBC «Найкращим українським романом Десятиріччя», перекладено англійською, польською, французькою, російською та німецькою мовами, відзначено численними національними та міжнародними нагородами.

Також на основі «Ворошилограду» видали комікс і аудіокнижку.

Читайте також: Що з української сучасної літератури екранізовують

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe