Читомо > Новини > У Мінкульті планують змінити зарплатну сітку працівників Інституту книги

Новини

У Мінкульті планують змінити зарплатну сітку працівників Інституту книги

01.08.2017 0 Автор:

Серед планів Інституту книги – законодавчо змінити тарифну сітку зарплат. Про це під час прес-конференції «Український інститут книги: стратегія розвитку та головні напрями діяльності» повідомив Юрій Рибачук, заступник міністра культури України.

«Український культурний фонд, який оперуватиме величезними бюджетами, перебуває в несправедливих умовах тарифної сітки. Люди мусять мати пристойну зарплату. Ми готові виходити з пропозиціями до Кабміну або до законодавчого органу», – зазначив пан Рибачук.

Президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін озвучив нинішні ставки працівників держоргану. Заробітна плата директорки складатиме в межах 5.5 тис грн. Посадовий оклад бухгалтера — 4017 грн. Завідувачів відділами — 3400-3600 грн.
.

free-flat-book-vector-icon-set
«Матеріальний стимул є важливим, і якщо говорити про комплектування — ви розумієте якість і підготовку цих людей, які зможуть працювати за такі гроші. Інститут книги не може працювати лише коштом штатних працівників. Сьогодні потрібні, якщо не штатні структури, то симпатики у кожній області, які стали би провідниками того, що інститут буде напрацьовувати. Мають бути представлені експерти з-поміж професіоналів», – додав пан Афонін.

У свою чергу директорка Інституту книги Тетяна Терен зазначила, що велику частину бюджету складає державна програма «Українська книга», яка потребує першочергової реформації.

«Цього року кошти спрямовані на закупівлі Мінкульту, бо дійсно лишалося мало часу на програму. Наступного року вона має бути втілена. До кінця цього року потрібно організувати широкі обговорення програми. Для мене на цьому етапі ключові поняття — максимальна прозорість і залучення незалежних, незаангажованих експертів», – наголосила директорка.
.

free-flat-book-vector-icon-set

Нагадаємо, що раніше на прес-конференції «Український інститут книги: стратегія розвитку та головні напрями діяльності» повідомлялося, що майбутнє приміщення Інституту книги також хочуть перетворити на культурний центр.

Як відомо, Міністр культури Євген Нищук підписав контракт з Тетяною Терен, переможницею конкурсного добору на посаду директора державної установи «Український Інститут книги».

Раніше повідомлялося, що у Міністерстві культури оголосили дев’ятьох претендентів на посаду директора Українського інституту книжки, серед них як літературознавці, письменники, чиновники, громадські діячі, так і чиновники зі стажем.

Кандидатами стали: Ростислав Семків, Олексій Кононенко, Тетяна Терен, Василь Кузан, Олег Хома, Оксана Герасимова, Аліна Акуленко, Анатолій Мураховський та Володимир Даниленко.

Переможця обирала конкурсна комісія, яка визначалася за посередництвом жеребкування. До її складу ввійшли: Богдан Іван Володимирович, Залевський Вадим Євгенович, Красовицький Євген Олександрович, Пучков Андрій Олександрович, Сінченко Олексій Дмитрович і Татух Уляна Юріївна.

Читайте також: Хто стане директором Інституту книги

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe