Читомо > Новини > У Франції вийшов четвертий том «Історії сексуальності» Фуко

Новини

У Франції вийшов четвертий том «Історії сексуальності» Фуко

13.02.2018 0 Автор:

У Франції вийшла раніше не опублікована праця Мішеля Фуко, в якій французький філософ досліджує сексуальність серед ранніх християн. Про це повідомляє The Guardian.

Книжка вийшла через 34 роки після смерті автора.

Фуко видав три томи «Історії сексуальності», в якій досліджував досвід сексуальності у західному суспільстві від давніх греків до сучасності: «Воля до знань» (1976), «Використання задоволення» та «Піклування про себе» (1984). Четвертий том не завершений через смерть Фуко 1984 року.

41wV8tHQGxL

У видавництві Gallimard, яке видало «Сповідь тіла», розповіли, що в томі розглянуто доктрини християнства між XI та XIV ст. і йдеться про переконання Фуко, що більшість правил та доктрин базувалися на самодисциплінах, які практикували давньогрецькі та давньоримські філософи.

Філософ заповідав, щоб ця праця була опублікована після його смерті. Про це пише Джон Форрестер у книжці «Фуко сьогодні».

«Правовласники спадщини Мішеля Фуко вважають, що прийшов час та відповідні умови опублікувати цю велику неопубліковану працю», — зазначив у вступі філософ Фредерік Грос.

За словами Штуарта Ельдена, автора «Останнього десятиліття Фуко», цей том багато в чому є «ключем до цілої серії «Історії сексуальності»».

Читайте також: Читання філософії: 5 видань для роздумів про свободу

Чільне зображення: criticallegalthinking.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe